Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,29 Ft
Euró
400,88 Ft
Font
478,90 Ft
Bitcoin
61,042 $

Tarlós Istvánnak kezd elege lenni Vitézy Dávidból

Véleménye szerint a közlekedési szakember „felépített maga köré egy virtuális világot, amelyben messze túlárazza magát”.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, korábban nagy üzengetésbe kezdett egymással Lázár János, Vitézy Dávid és Karácsony Gergely a Facebookon, melynek központi témája a járatritkítás a hévek vonalán. Vitézy újabb kritikus szavakat fogalmazott meg, mialatt kiderült, hogy azonnali hatállyal távozik a MÁV-HÉV vezér. Várható volt, hogy Vitézy nem hagyja szó nélkül mindezt, és szerinte maga Lázár János rúgta ki a vezérigazgatót, akinek immár más fog ülni a helyén. Szerinte Lázár János is arra juthatott, hogy a MÁV HÉV Zrt. vezérigazgatója is „aberrált belvárosi libsi” lehet, ezért rúgta ki azonnali hatállyal. Erről itt írtunk bővebben. De a téma kapcsán nemrégiben Tarlós István korábbi főpolgármester is kifejtette a véleményét.

„Őszintén szólva kezd elegem lenni Vitézy Dávidból. Felépített maga köré egy virtuális világot, amelyben messze túlárazza magát, és ráadásul egyre-másra vagdalkozik. (Érdekes, de az e-jegyrendszer ügyében tapintatosan óvatos, hallgat a tényekről, mint nagypénteken a nagyharang.) Ha meggondolom, úgy építette fel magát a médiában első számú közlekedési szakértőnek, hogy semmiféle konkrét közlekedési képzettsége nincs” – fogalmazott az Indexnek. Ehhez képest szerinte Vitézy mindenütt minden eredményt a saját személyes érdemeként tüntet fel, holott „eddig lényegében minden munkahelyéről menesztették”. „Államtitkárként egyszerűen nem kellett Lázár Jánosnak, talán innen ered a vele szembeni bosszú” – vélekedett. Soron kívül Elhunyt egy várandós nő és magzata a szegedi klinikán

Tarlós fárasztónak tartja Vitézy örökös ’korábbi államtitkárként’ való emlegetését, hiszen „mindössze négy vagy öt hónapig volt államtitkár, benne a nyári vakációs hónapokkal”. Meglátása szerint Vitézy „naponta tesz feltűnő nyilatkozatokat, sorolja például a ’feltételeit’ a főpolgármester-helyettesi megbízatáshoz, holott erre egyelőre senki nem kérte fel. „Legújabban Vitézy a HÉV-ek 2016-os átadásával kapcsolatban tett rám is – Lázár János és Karácsony Gergely mellett – kritikus megjegyzéseket” – jegyezte meg. A korábbi főpolgármester szerint a politikusnak „tényszerű tévedés is van a szavaiban”, majd kiemelte: a HÉV-ek átadásáról közvetlenül egyeztetett 2016-ban a miniszterelnökkel.

„Az agglomerációs közlekedés finanszírozásáról szóló egyezkedéssel függött össze részemről a kezdeményezés, épp a BKV pénzügyi helyzetének javítása érdekében. Az agglomerációs térség HÉV- és buszszolgáltatásának átadásáról szóló döntést pedig a Fővárosi Közgyűlés1443/2016 (X. 26.) sz. határozatával hozta meg 2016. november 1-jei hatállyal. A határozat igenis tartalmazza a szolgáltatás színvonala javításának biztosítását, és az ebben valóegyüttműködést. A legfurcsább, hogy Vitézy a történet körülményeiről nem sokat tudhat” – emelte ki Tarlós István. Mint mondta, Vitézy 2016-ban már két éve nem is volt a fővárosnál, hanem „egy gyakorlatilag épp nem létező múzeum igazgatója volt”.

Szerinte „szélsőségesen túltolja a Lázár Jánossal szembeni örökös kritikáit is”, amelynek oka az lehet, hogy „Dávid nagyon nekibátorodott”. Emellett Tarlós szerint úgy látszik, a politikus nem ismeri annak a levélnek a tartalmát, amit a MÁV vezetéséből intéztek hozzá 2022-ben, épp Vitézy államtitkár tevékenységével összefüggésben. De korábban arról is beszámoltunk, hogy a volt főpolgármester úgy látja, a Magyar Péter-jelenség miatt a kormány és Karácsony Gergely kapcsolata javulni fog. Mindemellett el tudja képzelni, hogy a Tisza Párt vezetőjének népszerűsége rohamosan csökkeni fog a jövőben. Állítása szerint ő nem tudna bízni Magyarban a személyes múltja miatt, és szerinte azt sem bizonyította, hogy megvannak benne a képességek egy ország vezetéséhez.

Visszatért Vogel Evelin, szerinte Magyar Péter egyenesen megfenyegette őt

Vogel Evelin nem fél, és a saját YouTube-csatornáján folytatja a kitálalást, melyben sokan támogatják, hogy mondjon el mindent, amit csak tud.