Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,02 Ft
Euró
399,81 Ft
Font
477,18 Ft
Bitcoin
62,155 $

Itt a futballidény szenzációja: Klopp visszatér

A német szakember magyar válogatott játékossal dolgozhat együtt.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan
Sport
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Dortmunddal két bajnoki címet és öt trófeát nyerő, BL-döntős tréner 2015 októberében vette át a „vörösök” irányítását, regnálása alatt megtört a Liverpool 30 éves bajnoki átka, a klub volt FA-kupa- és Ligakupa-győztes (2×), megnyerte az angol és az európai Szuperkupát, volt BL-győztes (és további két alkalommal döntős), klubvilágbajnok és még Európa-liga-finalista is. Világszinten is a legkiválóbb edzők között szokás emlegetni, de január végén bejelentette, hogy az idényt követően egy időre eltávolodik a labdarúgás kimerítő világától – idézi fel az Index.

Persze nem  zárta ki annak a lehetőségét, hogy egyszer majd visszatér, de feleségének is megígérte, hogy kivesz egy nagyobb „szabadságot” és elvonul egy komolyabb pihenőre. Ezáltal mindenki azt gondolta, hogy Jürgen Klopp ígéretéhez híven pihenőt tart kicsit, de augusztusban szárnyra kapott a hír, hogy esetleg visszatérhet. Erről itt írtunk bővebben. Továbbá az utóbbi hónapokban többször is szóba került a neve különböző csapatok és válogatottak kispadjával kapcsolatban, de rendre tartotta magát ahhoz, hogy pihenőre van szüksége. Soron kívül Deutsch Tamás a beszédében: „Magyar Péter bajban van, és agresszíven viselkedik”

A Sky Sports viszont most arról számolt be, hogy hamarosan újra visszatér a futball körforgásába – méghozzá Szoboszlai Dominik útjával (Red Bull Salzburg, RB Leipzig, Liverpool) ellentétes utat bejárva, Liverpool után a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipziget is érintve – emelik ki a cikkben. A lap értesülése szerint Klopp már alá is írta hosszú távú együttműködését a Red Bull cégcsoportban, ahol a nemzetközi hálózatokért lesz felelős. A német szakember így segíti többek között az RB Leipzig, a Red Bull Salzburg és a New York Red Bulls vezetését is.

De nem aktív, hanem stratégiai szerepkörben, hogy terjesszék az RB játékfilozófiáját. Kapcsolati tőkéjét játékosok és edzők feltérképezésére is használják majd Brazíliában és Japánban is – részletezik. Egyúttal hozzáteszik: Oliver Mintzlaff vezérigazgató hónapok óta próbálja megszerezni a projekthez Kloppot, és most erőfeszítései sikerrel jártak. Továbbá a Sky információi szerint Klopp biztosított magának egy kilépési záradékot a hosszú távú egyezségéből, amennyiben a német szövetség felkéri őt a válogatott szövetségi kapitányának, ez esetben ugyanis visszatérne az edzősködéshez.

Julian Nagelsmann szerződése a 2026-os világbajnokság végéig érvényes, ha ezt követően visszatér a klubfutballba, akkor Klopp útja a nationalelfhez vezethet – írják. Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy Szoboszlai Dominik, a Liverpool magyar játékosa nagy ambíciókkal vágott neki a szezonnak, ugyanis mind a Premier League, mind a Bajnokok Ligája megnyerése a célja. Mint fogalmazott, gyermekkorában arra vágyott, hogy ő is a pályán hallgathassa a BL-himnuszt, majd arra, hogy gólt szerezzen. Aztán válogatott akart lenni, majd csapatkapitány, s mindegyiket elérte. Jelenleg is nagy céljai vannak, de „mindig olyanokat tűzök ki magam elé, amelyek reálisak”.

Dömötör Csaba Magyar Péterről: „A mobiltelefonjukra minden percben vigyázzanak”

Dömötör Csaba szintén felszólalt Strasbourgban, és Magyar Péterről, a Tisza Párt vezetőjéről üzent a tömeg előtt.