Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,43 Ft
Euró
401,63 Ft
Font
478,98 Ft
Bitcoin
63,263 $

Kövér László: nekünk nem Magyar Péter az ellenfelünk

De szerinte „nem is az, aki majd utána jön, ha ez a lemez lejár”.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kövér László, az Országgyűlés elnöke nemrégiben interjút adott a Magyar Nemzetnek, amelynek során egyebek mellett szót ejtett a hazánk előtt álló nemzetközi küzdelmekről, a gazdasági kihívásokról, az elmúlt tizennégy év eredményeiről, a nyugati demokrácia válságáról és az amerikai elnökválasztás tétjéről. Egyúttal a lap munkatársa azt is felvetette: egyes elemzőknél, a Fidesz táborában, a szimpatizánsok soraiból is hallani olyan aggodalmakat, hogy túl sok a ki nem kényszerített hiba.

Ráadásul épp az egyik ilyen, a kegyelmi ügy indította el Magyar Péter politikai karrierjét, aki ma már a Tisza Párttal a legnagyobb ellenzéki erőt képviseli. Kövér László itt annyit fűzött hozzá: „Pánikra semmi ok. Feltűnt a politikai küzdőtéren egy eddig ismeretlen, új ellenfél, aki összegyűjtötte azon ellenzéki szavazókat, akiknek régóta elegük volt Gyurcsányékból, a momentumos ostobákból, a nem létező Párbeszédből meg a hangoskodó Tordaikból és Szabó Tímeákból, illetve a Jobbikból, amelyik annyira belebonyolódott a saját cseleibe, hogy már azt sem tudja, honnan indult és merre tart”. Soron kívül Súlyosabb büntetést szabnának ki a kokainos taxisra, aki 2020-ban Halgas Tibor focista halálát okozta

„Semmi más nem történt eddig” – jegyezte meg a Magyar Nemzetnek. Továbbá arra utalt, hogy minden egyéb látszat ellenére a Tisza Pártot is a dollármédia építette fel, adta Magyar Pétert kézről kézre, amíg sztár lett a közösségi médiában. Nekünk viszont nem Gyurcsány Ferenc, nem Márki-Zay Péter és nem is Magyar Péter az ellenfelünk, de nem is az, aki majd utána jön, ha ez a lemez lejár”. Mindemellett úgy vélekedett, hogy „a gyűlöletből ácsolt pódiumról – amit Gyurcsány Ferenc felépített magának –, a hátsó lépcsőn felkúszva Magyar Péter letaszította a vezért”.

Szerinte az történt, hogy az a 30%-nyi szavazó, „akiknek elég annyi politikai üzenet, hogy mindegy ki, csak ne Orbán vezesse az országot, összegyűlt egy olyan ember köré, aki eddig még nem vallott kudarcot, nem bizonyosodott be róla, hogy alkalmatlan a kormányváltásra”. Illetve az Országgyűlés elnöke szerint nincs rá szükség, hogy a Fidesz az új ellenzéki erő miatt bármit változtasson a politikai stratégiájában, „de az kétségtelen, hogy politikai kommunikáción módosítani kell, mert azt Magyar Péter átalakította”.

Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy Kövér László szerint sokat tanulhat Magyarország Kínától. Az Országgyűlés elnöke úgy véli, a két ország gazdasági és kulturális kapcsolatai is erősödtek az elmúlt 75 évben. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy Gyurcsány Ferenc szerint tény, hogy vele jobb volt a magyar embereknek. Miközben a DK támogatottsága rendkívüli mértékben zuhant, és 2026-ban várhatóan még a parlamentbe is nehéz lesz bejutniuk, Gyurcsány Ferenc azt bizonygatja, hogy márpedig vele jobb volt az ország.

Egymillió forintot ad egy magyar település, ha valaki odaköltözik

A településen jelenleg 3-5 millió forint közötti áron lehet ingatlant vásárolni, ami miatt a helyi vezetés reméli, hogy az egymillió forintos támogatás vonzó lehet az új lakók számára.