Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Ebben a nagyon más rendszerben játszhat Messi Koeman irányítása alatt a Barcelonánál

Úgy tűnik, hogy a holland edző irányításával egy másfajta rendszerben fog játszani a Barcelona, mint amihez eddig hozzászokhatott.

Sport

A T-800-as

Szerkesztő

Úgy tűnik, hogy a holland edző irányításával egy másfajta rendszerben fog játszani a Barcelona, mint amihez eddig hozzászokhatott.

Ronald Koeman hetekkel ezelőtt csatlakozott a Barcelonához, ami egy visszatérés számára, hiszen korábban játékosként és másodedzőként is dolgozhatott a katalán gárdánál. Most az egyik legmagasabb pozíciót kapta meg. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

A tapasztalata és a szakértelme ellenére nincs könnyű dolga, mivel egy gyengébb Barcelonát kapott, aminek a kerete igencsak megerősítésre szorul. Közben Lionel Messi is távozni akart, de végül úgy döntött, mégis marad, legalábbis egyelőre.

Koeman több nagy sztárt nézett ki magának, és a hírek szerint a Liverpool legjobbja is kész csatlakozni, ami hatalmas érvágás lenne Jürgen Klopp számára. A Barcelonánál a pénzügyi válság miatt azonban közel sem lehet úgy költeni a pénzt, mint azelőtt.

Az edző közben egy új taktikai megoldáson gondolkozik, amit már a szombati barátságos mérkőzésen is kipróbált, vagy elkezdett tesztelgetni. Aki figyelte a játék képét, a játékosok helyezkedését, valamint a mozgásukat, az azonnal kiszúrhatta a különbséget.

A FootballCritic rámutatott arra a tényre, hogy Koeman az új taktikája részeként a csapat távolodni látszik a 4-3-3-as felállástól, ami egykor jól működött, és Messi is remekül érezte magát benne. Koeman megerősítette, gondolkozik azon is, hogy az új szezonban a csapat egy eltérő formációval lépjen pályára.

Frank Rijkaard óta a Barca hagyományosan 4-3-3-as felállással lépett pályára. Koeman azonban inkább a 4-2-3-1-es lehetőséget vizsgálja, bízván abban, hogy több támadást alakíthatnak ki az új rendszeren belül.

„A rendszer kicsit más, mint az előző szezonban, de a csapatnak megvan a maga minősége erre, és jól csinálják.” – mondta Koeman a Barca TV-nek, hozzátéve, hogy egy ritmusos, gyors játékot akarnak kialakítani, miközben területeket hoznak létre, és azokon belül gólhelyzeteket generálhatnak maguk előtt.

Koeman a rendszer további tesztelésének érdekében a kezdő 11-et is felforgatta a félidőben, hogy lássa a különbségeket, valamint a csapat minden fontosabb tagja pályára léphessen. Az ígéretes fiatal portugál válogatott Trincao például igencsak lenyűgözte a kispadot.

Koeman rendszerében Griezmann és Coutinho is magabiztosabban mozgott, ki tudták használni a képességeiket. Két olyan játékos, akikre az új edző nagyon számít, noha eleinte úgy tűnt, hogy menniük kell.

A holland nagyon szerette volna, ha mindenki lehetőséget kap a csapaton belül, és a félidei csere annak is betudható volt, hogy senki se szenvedjen sérülést a rajt előtt. „Még mindig van min javítani, de általánosságban nagyon elégedettek vagyunk a játékosok munkájával az elmúlt két hetet tekintve.”

A Barcelona szezonkezdését is amiatt halasztották el, hogy azoknak a csapatoknak, akik az előző idény végén pályára léptek az európai kupákban, egyszerűen több idejük legyen a regenerálódásra az új bajnokság megkezdése előtt.

Neymar elborult, csak azt bánja, hogy nem vágta arcon a társát: Di Maria köpött?