Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,87 Ft
Euró
401,42 Ft
Font
479,15 Ft
Bitcoin
61,769 $

Kiderült, mely cég nyerte el idén a Legjobb Munkahely címet

Ez a vállalat 2022 után, 2024-ben újfent kiérdemelte ezt a címet.  

...svg content...Fotó: Pixabay
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Rossmann Magyarország 2022 után, 2024-ben ismét elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját – derül ki a beszámolóból. Mint írják, az idei felmérés május 27. és június 9. között zajlott, amelynek során a közel 2500 fős vállalat valamennyi dolgozóját arra kérték, hogy osszák meg véleményüket a cég működéséről és a munkahelyi légkörről. A visszajelzések alapján a felmérés rekordszámú részvételt mutatott: a munkavállalók 95%-a töltötte ki a kérdőívet. Továbbá arra is fény derült, hogy a Rossmann munkatársainak elkötelezettségi szintje 82%-os.

Ez pedig nemcsak a vállalat korábbi eredményeit múlja felül, hanem a magyarországi átlagot is jelentősen meghaladja. Míg utóbbi 58%, ez az érték még a legjobban teljesítő cégeknél is csak 70% körül mozog – emelik ki. Németh Kornél, a Rossmann ügyvezető igazgatója szerint a Kincentric Legjobb Munkahely díj elnyerése ismételten hatalmas elismerést jelent számunkra. Ugyanakkor kiemelte: ez a siker nemcsak a cégvezetés és a HR osztály, hanem minden kolléga közös munkájának eredménye. Soron kívül Szijjártó Péter bejelentette, további magyar állampolgárokat menekítenek ki Libanonból

A vezetőség emellett tudatta: a felmérés eredményei alapján fejlesztési pontokat határoznak meg, és akcióterveket készítenek annak érdekében, hogy még tovább növeljék a munkavállalói elégedettséget. Kiss Judit, a Rossmann HR vezetője szerint a céljuk az, hogy olyan munkahelyet teremtsenek, ahol mindenki a legjobbat hozhatja ki magából, munkatársaik visszajelzéseit pedig a jövőben is komolyan fogják venni, hogy együtt még sikeresebbek lehessenek – írta meg a 24.hu.

Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy új, környezettudatos kezdeményezést indított a Rossmann, mellyel arra ösztönzik a vásárlókat, hogy a Rossmann+ tagságukhoz tartozó hagyományos plasztikkártyájukat digitális megoldásra váltsák le. A kezdeményezés része a cég fenntarthatósági stratégiájának, amelyben a környezeti terhelés csökkentése és a digitális megoldások előtérbe helyezése kap kiemelt szerepet.

Továbbá arra is kitértünk, hogy Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter korábban bejelentette, több mint 400 új munkahelyet teremt a Lidl új logisztikai központja. A komplexum összesen 50 milliárd forintból épül meg a Bács-Kiskun vármegyei Kiskunfélegyházán, s mint kiderült, a cég szándékosan egy olyan helyszínt jelölt ki a központnak, ami a dél-alföldi térség egy újabb fejlődési pontjává válhat.