Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,93 Ft
Euró
400,51 Ft
Font
480,93 Ft
Bitcoin
61,420 $

Taylor Swift rengeteg Spotify-hallgatót vesztett, amiért Kamala Harrist támogatja

A hírek szerint a Swift YouTube-videóit az Egyesült Államokban megtekintők száma is csökkent.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Keystone/Ennio Leanza
Észak-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, augusztus közepén Donald Trump volt amerikai elnök AI-képekkel tudatta, hogy elfogadta Taylor Swift „támogatását”. Az Egyesült Államok előző államfője közösségi oldalán mesterséges intelligencia által generált képeket tett közzé, amelyeken tévesen azt állította, hogy Taylor Swift támogatta őt az elnökválasztáson. A republikánus politikus több képernyőfotót is megosztott a Truth Social-oldalán, amiket X-posztokból ollózott össze, s azokon „Swifties for Trump” feliratú pólókat viselő nők láthatóak.

„Elfogadom!” – írta Trump a bejegyzésében. A politikus későbbi bejegyzésében sem adott magyarázatot, miért tette közzé ezeket, holott az énekesnő akkor még hivatalosan egyik jelölt mögé sem állt be. Majd a popsztár szeptember 10-én, az elnökjelölti vita estéjén nyilvánosságra hozta, hogy Kamala Harrist támogatja, aminek Trump nem igazán örült, bár a dologra csak úgy reagált, hogy azt mondta, sosem volt egy nagy Taylor Swift-rajongó. Ezután arra utalt, az énekesnő „ezért valószínűleg fizetni fog majd a piacon”. Soron kívül Videón Orbán Viktor meglepetés családlátogatása (videó)

Most pedig az Origo a Breitbart cikkére hivatkozva arról ír, hogy mióta a popsztár nyilvánosságra hozta, hogy Harrist támogatja, több mint 2 millió Spotify-hallgatót veszített. Mindez a Chartmetric zenei streaming-elemző cég által összegyűjtött adatokból derült ki, emellett a hírek szerint a Swift YouTube-videóit az Egyesült Államokban megtekintők száma is közel 10%-kal csökkent a bejelentés után. Itt hozzá kell tenni: közvetlenül a vita előtt az énekesnőnek 94 millió olyan Spotify-hallgatója volt, akik az elmúlt hónapban legalább egy dalát streamelték.

Szeptember 27-re Swift havi hallgatói száma a jelentések szerint 91,9 millióra csökkent. A lap megjegyzi: az énekesnő bankszámláján a csökkenés valószínűleg meglátszik majd, mivel a Spotify a hallgatók által generált streamek száma alapján kompenzálja a művészeket. Taylor Swift népszerűsége egyébként minden szavazó körében visszaesett – teszik hozzá. Az NBC News friss felmérése szerint Swift népszerűsége az összes regisztrált szavazó körében csökkent tavalyhoz képest, a 2023-as 40%-ról idén 33%-ra esett vissza.

Míg 2023-ban a megkérdezettek 16%-ának voltak negatív érzései vele kapcsolatban, addig most 27%-uknak. A függetlenek mintegy 26%-a viszonyul pozitívan Swifthez, ami csökkenés a 2023-as 34%-hoz képest – részletezik a cikkben. Mindemellett arról is beszámoltunk, hogy Harris kampánya belehúzott a költekezésbe, Trumpék eltörpülnek mellettük: Kamala Harris kampánya rengeteg pénzt költ Donald Trumphoz képest, az adatok alapján háromszor annyit fordított kampánycélokra, mint ellenfele. Az ezzel kapcsolatos részleteket ebben a cikkben fejtettük ki bővebben.

Több márkánál durván emelkednek a biztosítási, különösen a cascodíjak

Széles skálán mozognak az árváltozások, a 30% feletti drágulástól az enyhe csökkenésig.

Gyurcsány Ferenc szerint tény, hogy vele jobb volt a magyar embereknek

Miközben a DK támogatottsága rendkívüli mértékben zuhant, és 2026-ban várhatóan még a parlamentbe is nehéz lesz bejutniuk, Gyurcsány Ferenc azt bizonygatja, hogy márpedig vele jobb volt az ország.