Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,95 Ft
Euró
397,03 Ft
Font
476,90 Ft
Bitcoin
63,644 $

Magyar Péter célja, hogy fél éven belül megelőzzék a Fideszt

Magyar Péter egyik nagy célja, hogy a Tisza Párt fél éven belül megelőzze a Fideszt, még bőven a 2026-os választások előtt.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt EP-listavezetõje leadja szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított 43. számú szavazókörben 2024. június 9-én. MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Hiába vannak messze a következő választások, az embernek már most olyan érzései vannak, hogy beindult a kampányidőszak. Ez egy egészen más választás lehet, mint a korábbiak, miután a Tisza Párt színre lépésével valós riválist kaphat a Fidesz, addig ez korábban távolról sem volt így, miközben a baloldal egymással marakodott.

Ugyan voltak, akik megváltást vártak a nagy összefogástól, az ezer sebből vérzett, melynek meglett az eredménye. Márki-Zay Péter hatalmas bukással távozott miniszterelnök-jelöltként, majd hónapokon át csendben maradt a baloldal a súlyos, történelmi vereség miatt.

A Tisza Párt azonban egyre közelebb van a Fideszhez, és Magyar Péter a Telexnek adott interjújában igen ambiciózus célt fogalmazott meg, miszerint fél éven belül megelőznék a kormánypártot, tehát még jóval a 2026-os választások előtt. A legutóbbi mérések 4-6%-ról szóltak, ami eddig sosem sikerült a korábban legerősebb ellenzéki pártnak tartott DK-nak, akinek elnöke, Gyurcsány Ferenc ordibálásban tört ki hétfőn a parlamentben.

„Én úgy számolok, és mi azért dolgozunk igen, hogy ez fél éven belül megtörténjen.” – mondta a Telexnek Magyar a Tisza Párt előzéséről. „Tudom, tisztában vagyok vele, ígérgetés lesz, osztogatás lesz, fenyegetés lesz. Borzasztó nehéz lesz minden, nagyon nagy ellenszél lesz.”

Magyar Péter Vogel Evelin felvételeiről: lehetnek rajta kellemetlen részek

Ugyanakkor hozzátette, ezeken a felvételeken nem lesznek hallhatóak bűncselekmények, ahogyan árulás sem.

Magyar Péter célja, hogy fél éven belül megelőzzék a Fideszt

Magyar Péter egyik nagy célja, hogy a Tisza Párt fél éven belül megelőzze a Fideszt, még bőven a 2026-os választások előtt.

Szentkirályi Alexandra új nevet talált Karácsony Gergelynek

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely szimplán magát buktatta le, melynek kapcsán Magyar Péter is szóba került.