Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,78 Ft
Euró
397,36 Ft
Font
475,41 Ft
Bitcoin
63,784 $

Szoboszlai Dominik elárulta, milyen érzés a kispadon ülni, levonta a tanulságokat januári sérüléséből

Januári sérüléséről beszélt a magyar klasszis, és azt is elárulta, hogyan élte meg a kihagyás és a gyógyulás időszakát.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Luca Bruno
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya és a Liverpool középpályása egy, a Spíler TV-nek adott interjúban mesélt arról, hogyan viszonyul ahhoz, amikor a rotáció miatt nem kap lehetőséget a játékra, de szót ejtett a januári sérüléséről is.

Szoboszlai elmondta, megtanulta értékelni azokat az alkalmakat, amikor pihenőt kap, még akkor is, ha mindig játszani szeretne. Az interjút a korábbi válogatott labdarúgó, Bogdán Ádám készítette Liverpoolban, közvetlenül a West Ham United elleni Ligakupa-mérkőzést követően, melyen Szoboszlai először nem lépett pályára a szezonban. Soron kívül Szentkirályi: Magyar Péter erkélyén kötött háttéralkukkal akarják irányítani Budapestet

A játékos elárulta, a korábbi Bundesliga-tapasztalatai alapján úgy gondolta, végigjátszhatja az összes mérkőzést, ám egy januári sérülés miatt az előző szezonban két hónapig nem játszhatott. Ez ráébresztette arra, hogy fontos a megfelelő és minőségi pihenés, különösen egy hosszú szezonban.

Az interjú egy másik részében Szoboszlai arról is beszélt, hogy a szezon kezdetén 25 gól vagy gólpassz volt a célja. Bogdán ennek kapcsán felvetette, hogy egy „dupla-duplás” szezonra, vagyis legalább 10 gólra és 10 gólpasszra számít tőle. Szoboszlai azonban még ambiciózusabb célt tűzött ki maga elé: mindegy, hogy gólok vagy gólpasszok formájában, de 25 eredményes megmozdulást szeretne elérni a szezon végére.

Eddig a szezonban Szoboszlai már három találatnál jár: két asszisztot adott az angol Premier League-ben, és egy gólt szerzett a Bajnokok Ligájában az AC Milan ellen. A következő mérkőzésen, a Liverpool–Bologna találkozón, várhatóan ismét pályára léphet a BL-ben, ezúttal az Anfield Road közönsége előtt.