Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,611 $

Gödörben van Dzsudzsák csapata: „Ismét egy fájdalmas vereségen vagyunk túl”

Nehéz megérteni, mi történik jelenleg a Debrecennél, ahol az edzőváltás ellenére sem jönnek az eredmények.

...svg content...Fotó: Máté Csaba, a DVSC vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Spartacus FC - Debreceni VSC mérkőzésen a nyíregyházi városi stadionban 2024. szeptember 21-én. MTI/Derencsényi István
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A szezont megelőzően mindenki azzal számolt, hogy a Debrecen harcban lehet a legjobb helyekért az NB1-ben. Ehhez képest a DVSC már most annyi vereséget szenvedett el, mint amivel normál esetben egy idény alatt számolna egy bajnokaspriáns.

Valami nem stimmel Debrecen, pedig még edzőt is váltottak, és Máté Csaba kiváló szakember, illetve a keretre sem lehet azt mondani, hogy gyenge lenne, miközben Dzsudzsák Balázs igazi vezérként van jelen a pályán. Legutóbb az MTK ellen kaptak ki hazai pályán, ami így még fájdalmasabb lehet számukra.

A 33. percben szerezte meg a vezetést a fővárosi csapat Jurina révén, amire nem egész 10 perccel később Kocsis válaszolt. Az 59. percben Bognár góljával megint a vendégek vezettek, majd jött az újabb fordulat, mert a DVSC Szűcs találatával ismét egyenlített.

Máté Csaba is csalódott

A végjáték drámaian alakult, ami a DVSC győzelmét vetíthette volna előre, hiszen a 81. percben Varjut kiállították, ami nem döntötte romba az MTK-t, miután 4 perccel a piros lapot követően megint ők örülhettek. Ezzel a 3-2-es győzelemmel az MTK 7 meccset követően 12 pontos, ami azért is fontos számukra, mert ezelőtt három egymást követő alkalommal is kikaptak az NB1-ben, hiába kezdték jól a bajnokságot.

A DVSC viszont 7 meccsen mindössze 7 pontot gyűjtött, így érthető a szurkolók csalódottsága. A 9. helyen állnak, közel a kiesőzónához, és egyelőre úgy fest, hogy azért kell küzdeniük a következő időszakban, hogy elkerüljék a 11. és a 12. helyet.

„Ismét egy fájdalmas vereségen vagyunk túl, ismét 3-2-re kaptunk ki. Buta, felelőtlen hibákból kapunk gólokat, négy gólt lőttünk az elmúlt két meccsen, hiába. Ebben a mérkőzésben sok minden benne volt, lehetett volna fordítva is, de amíg így védekezünk, azt ezen a szinten meg fogják büntetni.” – idézte a dvsc.hu Máté Csabát.

Horváth Dávid érthető módon sokkal elégedettebb és boldogabb volt a másik oldalon az MTK-nál: „Nagyszerű futballélmény volt. Az kellett a sikerhez, hogy megfelelő hozzáállással kezdtük a találkozót, és ezt követően is remekül játszottunk minden tekintetben. A szünet után is volt egy jó periódusunk, egy jó meccsen egy jó ellenfelet sikerült legyőznünk.”

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsonyék tudomást sem vesznek a budapestiekről

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi politikusa szerint rájuk számíthatnak a budapestiek, addig Karácsony Gergelyék tudomást sem akarnak venni a fővárosban élőkről.