Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,624 $

A budapesti tömegközlekedés 1 perces leállítását kérik Karácsony Gergelytől

A Momentum Mozgalom azzal a kéréssel fordult Karácsony Gergely főpolgármesterhez, hogy 2024-től minden év október 23-án 19 óra 56 perckor álljon le egy percre a fővárosi tömegközlekedés, emlékezzünk így is ’56 hőseire.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely fõpolgármester beszél a trolibuszhálózat fejlesztésérõl tartott sajtótájékoztatón a Budapesti Közlekedési Központban (BKK) 2024. június 5-én. A BKK azt tervezi, hogy 2026-ig 37 kilométerrel bõvítik a trolihálózatot, a társaság már korábban elindított 160 trolibusz beszerzésére irányuló közbeszerzési eljárást. MTI/Purger Tamás
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Az elmúlt 24 órában sok szó esett 1956-ról, és Orbán Balázs félreérhető nyilatkozatáról, aminek kapcsán már Orbán Viktor miniszterelnök is reagált. A kormányfő szerint is hibázott a politikai igazgatója, aki röviddel a történtek után bocsánatot kért, és ismét tisztázta a helyzetet.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kiállt Orbán Balázs mellett, míg a baloldal a lemondását követeli. Magyar Péter is így tett, a Tisza Párt vezetője azt akarja, hogy még október 23. előtt távozzon posztjáról Orbán Balázs. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

A Momentum Mozgalom pedig nyílt levelet írt Karácsony Gergelynek, mégpedig azért, hogy „a Fővárosi Közgyűlés októberi alakuló ülésére terjessze be a Momentum javaslatát. 2024-től kezdve minden évben 1 percre álljon le a fővárosi tömegközlekedés 19 óra 56 perckor, hogy így tisztelegjünk az ’56-os hősök előtt.”

Levelet kapott Karácsony Gergely

„Tisztelt Karácsony Gergely Főpolgármester Úr! Abban egyetértünk, hogy Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója bárhogy is próbálja bemocskolni az 1956-os hőseink emlékét és gyáva módon a putyini Oroszországhoz dörgölőzni, nekünk, szabadságszerető magyaroknak az a feladatunk és küldetésünk, hogy őrizzük és ápoljuk 1956 emlékét, üzenetét pedig soha ne feledjük.” – írta levelében Tompos Márton, a szebb napokat is látott Momentum elnöke.

„A Momentumban hiszünk abban, hogy bár minden politikai formációnak, szakértőnek, megmondóembernek szíve joga saját vérmérséklete szerint reagálni a miniszterelnök politikai igazgatójának történelemhamisítására, illetve megválasztani, hogyan emlékezik meg az 1956-os eseményekről, szükség van egy ideológiákon túlmutató kezdeményezésre is.”

„Éppen ezért arra kérem Főpolgármester urat, hogy terjessze a Fővárosi Közgyűlés elé, hogy a fővárosi tömegközlekedés, az idei évtől kezdődően, minden október 23-án 19 óra 56 perckor álljon meg egy percre. Emlékezzünk ezzel az egy perc néma csenddel az 1956-os hősökre!”

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.

Rekordmeleg volt Budapesten péntek hajnalban

Ezúttal egy 1932-es melegrekord dőlt meg Budapesten, ami megint csak azt mutatja, hogy a világ változik, és nem jó irányba teszi ezt.