Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,86 Ft
Euró
397,21 Ft
Font
476,25 Ft
Bitcoin
65,730 $

Orbán Viktor megszólalt Orbán Balázs félreérthető nyilatkozatáról

Orbán Viktor miniszterelnök véleményezte Orbán Balázs politikai igazgató nyilatkozatát, ami többeknél nagy felháborodást váltott ki, főként a baloldal részéről.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának az észak-macedóniai Ohridban 2024. szeptember 27-én. Balról Törőcsik Zsolt műsorvezető. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Balázs, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója adott egy félreérthető nyilatkozatot az 1956-os forradalom kapcsán, miután ismét az orosz-ukrán háború volt a téma. A magyar kormányfő a Kossuth Rádió péntek reggeli élő adásában nyilatkozott arról, amiket Orbán Balázs nyilatkozott a Mandinernek.

„Nekünk is észnél kell lenni! Ha az ember ilyen kényes kérdésekről beszél, akkor nagyon pontosan kell fogalmazni, semmilyen kétséget nem szabad hagyni a saját álláspontunkat illetően.” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az interjújában. Soron kívül Szentkirályi Alexandra felszólította Magyar Pétert és Karácsony Gergelyt

„Most a politikai igazgatóm éppen félreérthetően fogalmazott, ami ebben az összefüggésben egy hiba, hiszen a mi közösségünk az 1956-os forradalomnak talajánál, abból nőtt ki, nem lenne a mi politikai közösségünk, ha nem lettek volna az 56-os hősök.”

Kiemelte, a háború és béke vitájában nem beemelni kell a magyar történelem számunkra szent és sérthetetlen eseményeit és hőseit, hanem inkább távol kell tőle tartani. „Nem szeretném, ha az ukrán-orosz háború árnyéka rávetődne az 1956-os szabadságharcosoknak az emlékére, akiknek hálával tartozunk, és inkább az ő dicsőségüket kell napirendben tartanunk, mert ahol nem felejtik el a hősöket, ott új hősök is születhetnek.”

Hangsúlyozta, egyetlen fideszes vezető politikai nézete kapcsán sincs kétsége, és biztos benne, ha a történelem úgy fordulna, akkor Orbán Balázs ott harcolna velük az utcán. Ettől függetlenül is Orbán Viktor szerint figyelni kell a fentebb említettekre, hogy az ne okozzon félreértéseket.

Gulyás Gergely: nincs olyan nap, hogy Magyar Péter ne állítson valótlanságot

Gulyás Gergely védelmébe vette Orbán Balázst a legutóbbi nyilatkozata után, ami nagy felháborodást váltott ki a baloldalon.

Váratlan akciót hirdetett a Lidl, jó hírt jelenthet a nyugdíjasoknak

Gyógyászati segédeszközök szerezhetők be jóval olcsóbban a boltlánc üzleteiben. Ennek a kedvezménynek aktualitása is van, hiszen nemrég derült ki, számos gyógyászati segédeszköz drágulhat meg a közeljövőben.