Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,08 Ft
Euró
394,49 Ft
Font
471,87 Ft
Bitcoin
63,694 $

Orbán Viktor a gigabírságról: annak a fedezetét nem a magyar emberek fogják előteremteni

Orbán Viktor miniszterelnök egyértelművé tette, tisztázta, hogy a brüsszeli gigabírság fedezetét nem a magyar emberek fogják előteremteni.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) egyeztetést folytat Emmanuel Macron francia köztársasági elnökkel (j3), Olaf Scholz német kancellárral (j), Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével (b) és Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével (b2) az EU-csúcs megkezdése előtt Brüsszelben 2023. december 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Európa

Kiss László

Szerkesztő

Orbán Viktor több fontos bejelentést is tett hétfő kora reggel, és nemcsak az árvízhelyzet kapcsán. Ehhez részben kötődik a csepeli illegális hulladékügy, ami miatt a kormányfő változtatásokat kért a törvénykezésben, mely sokak számára jelenthet majd megnyugvást.

Brüsszel még az árvíz kezdetén jelezte, kész pénzügyi segítséget nyújtani az országunknak, ám erre nem várhatott a kormány. Orbán Viktor is tudta, rögtön cselekedni kell, és így is történt, ami miatt gyakorlatilag mindenfajta számottevő probléma nélkül vészeltük át az árvizet.

Ugyanakkor egyelőre nem tudni, Brüsszel mekkora pénzt utal majd Magyarországnak az árvíz elleni védekezés okán. Szintén szóba került az Európai Bizottság által kirótt gigabírság, amit a migrációs vita kapcsán kapott az ország.

Az ATV feltette a kérdést, hogy ennek kapcsán a kormány mérlegeli-e annak a lehetőségét, hogy egy nemzeti konzultációt indítsanak. „Mérlegeljük ezeket a kérdéseket, de a migrációs bírságot, ha figyelték a félévkor meghozott adóintézkedéseket, már beszedtük, tőlük, maguktól, rendben vagyunk.” – hangsúlyozta Orbán Viktor. Az ATV újságírója visszakérdezett, miszerint ez Brüsszeltől történt meg? „A Magyarországon működő cégektől.” – hangzott el a válasz a kormányfőtől.

„Biztosan látták a jogszabály-módosításokat, amiket félévkor elfogadtunk, azok bevételnövelő jogszabályok voltak, bizonyos szektorban dolgozó cégekre vonatkoztak. Amit mondtam korábban, azt tartjuk: amit büntetést fizetni kell, annak a fedezetét nem a magyar emberek fogják előteremteni”

Három hónap alatt negyedmilliárd forintot kapott a Tisza Párt

Az átláthatóság érdekében hozták nyilvánosságra a pontos adatokat.