Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,334 $

Ez az app segít a gyerekek betegségeinek felderítésében, már 180 ezren használják

A Semmelweis Egyetem orvosai és kommunikációs szakemberei hozták létre az alkalmazást, hamarosan pedig egy fontos frissítés is érkezik.

...svg content...Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Digital Health Summit konferencián díjazzák azokat a fejlesztéseket, melyek hozzájárulhatnak a hazai egészségügyi rendszer digitalizációjához. Ennek keretében ismét lehet pályázni a Digital Health Summit-díjra, amelynek célja a magyar egészségügyi szektor leginnovatívabb digitális megoldásainak elismerése és bemutatása – tudatták a szervezők.

A nevezés kapcsán minden szükséges információ elérhető az esemény weboldalán. A fődíj 2023-as nyertese pedig a Semmelweis Egyetem ingyenes tünetellenőrző applikációja, a Semmelweis HELP volt. A tavaly elérhetővé tett alkalmazást – amely böngészőből is használható, illetve iPhone-okra és androidos telefonokra is letölthető – ma már mintegy 180 ezren veszik igénybe. Soron kívül Szoboszlai Dominik ismét hazai pályán játszhat, élőben adja a tv

A HVG azt írja, a HELP abban nyújt segítséget a szülőknek, hogy gyermekeik betegsége vagy balesete (pl. égés, állati harapás, rovarcsípés) esetén mikor kell elindulniuk az ügyeletre, kórházba, illetve otthon hogyan enyhíthetők a tünetek. A hazai szinten egyedülálló fejlesztés az egyetem gyermekorvosai és kommunikációs szakemberei által létrehozott tudásbázison alapul.

Hangsúlyozzák azt is: a tudásbázis több mint 220 gyermekbetegséget tartalmaz. Egy hamarosan érkező új frissítés után hamarosan a felnőttkori betegségek is ellenőrizhetők lesznek az alkalmazáson keresztül – részletezik a cikkben. Korábban mindemellett arról is beszámoltunk, hogy a Semmelweis Egyetem korábbi közleménye szerint világszerte egyre többen lesznek allergiások a géllakk miatt.

Mint írták, a leggyakrabban a termékek folyton változó összetevői, az újabb termékek megjelenése és a nem szakszerű felhelyezés okozza a problémát. A géllakk okozta allergiás reakciók viszkető érzéshez, pirossághoz és apró vízhólyagokhoz is vezethetnek a köröm körül és az ujjbegyeken, ám ezek sokszor nem azonnal, hanem az első használat után akár több évvel később is kialakulhatnak.

Harris kampánya belehúzott a költekezésbe, Trumpék eltörpülnek mellettük

Kamala Harris kampánya rengeteg pénzt költ, Donald Trump-hoz képest is.

Ez az app segít a gyerekek betegségeinek felderítésében, már 180 ezren használják

A Semmelweis Egyetem orvosai és kommunikációs szakemberei hozták létre az alkalmazást, hamarosan pedig egy fontos frissítés is érkezik.

Beszédes fotók jelentek meg a szentendrei árvízről

Szentendrét sem kerülhette el az árvíz, ahol szintén felkészültek a szakemberek, és mindent megtettek, ami csak lehetséges.