Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Donald Trump köszönetet mondott a titkosszolgálatnak, hogy megmentették

Donald Trump nagyon hálás azért, hogy a titkosszolgálat megmentette az az életét vasárnap, amikor egy 58 éves férfi próbált az életére törni Floridában.

...svg content...Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt beszédet mond a Pennsylvania állambeli Johnstownban tartott kampányrendezvényen 2024. augusztus 30-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/AP/Alex Brandon
Észak-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Hamar tudni lehetett, hogy valószínűleg újabb merényletet próbáltak elkövetni Donald Trump ellen. Az USA volt elnöke épp golfozott, amikor nem messze tőle egy férfi fegyverrel a kezében megpróbálta célba venni. A titkosszolgálat azonban észrevette a bokrokban megbújt férfit, így az nem adhatta le a lövéseket Trump felé.

Egy szemtanú végignézte, ahogyan a férfi kifut a bokorból, majd beül az autójába. Gyorsan átadta az autóról készült fotót a hatóságoknak, akik ennek köszönhetően röviddel a merényletkísérlet után elfogták. A gyanúsított nem mutatott ellenállást, még csak meg sem kérdezte, miért vették őrizetbe.

Trump a közösségi oldalán keresztül mondott nyilvánosan köszönetet a titkosszolgálatnak és a bűnüldöző szerveknek. Ezzel együtt azoknak is hálás, akik aggódtak érte és jókívánságukat fejezték ki a történtek miatt. Ahogyan Trump fogalmazott, „ez minden bizonnyal egy érdekes nap volt.” – idézte a CNN.

Az Egyesült Államok titkosszolgálatát méltatta, valamint a helyi seriffet és a rendfenntartó erőket, akik szerinte hihetetlen munkát végeztek. Hálás azért, hogy megvédték az életét, mely lehetővé teszi, hogy folytassa a munkáját az elnöki kampány ideje alatt. Az USA elnökjelöltje az egyik adományozójával, Steve Witkoffal golfozott az incidens idején, de egyikük sem sérült meg.