Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Már tudni, ki akarta meggyilkolni Trumpot vasárnap

Donald Trump legutóbbi merénylője életben maradt, így rendkívül súlyos büntetés várhat rá, ha bizonyítást nyer a vád.

...svg content...Fotó: Donald Trump republikánus párti volt amerikai elnök az elnökjelöltek első televíziós vitáján, amelyet Kamala Harris demokrata párti amerikai alelnökkel tartanak az ABC amerikai tévécsatornán Philadelphiában 2024. szeptember 10-én. Az elnökválasztást november 5-én rendezik az Egyesült Államokban. MTI/AP/Alex Brandon
Észak-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Donald Trump ellen minden valószínűség szerint újabb merényletkísérletet hajtottak végre. Vasárnap történt az incidens, melynek kapcsán az FBI hamar megerősítette, úgy tűnik, egy ember meg akarta gyilkolni az USA volt elnökét.

A merénylő Trump saját golfpályáján akart végezni az elnökjelölttel, de mielőtt leadhatta volna a lövéseket, elmenekült. Többször is rálőttek a biztonsági szolgálat emberei, amikor kiszúrták a bokrok mögül egy AK-47-essel a kezében. Egy szemtanú buktatta le a férfit, akit az autójából rángattak ki, nem messze a floridai helyszíntől. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Trumpot többek között a titkosszolgálat emberei is védik, akiknek nagyon résen kell lenniük, és nem kizárt, hogy a novemberi választásokig, majd azt követően újabb merényletkísérleteket hajthatnak végre ellene. Mint azt a CNN is írta, a feltételezett elkövetőt Ryan Wesley Routh-nak hívják, aki egy 58 éves férfi, és erősen támogatja Ukrajnát az orosz-ukrán háborúban.

2022-ben több tucat posztjában határozott támogatásáról biztosította Ukrajnát az X-en, és még arra is hajlandóságot mutatott, hogy meghaljon a fronton az ukrán emberekért. Arról is posztol, hogy szerinte „porig kell égetni a Kreml épületét.”

Tavaly a Facebook oldalán külföldieket bátorított arra, hogy harcoljanak Ukrajnában Oroszország ellen. 2023 októberétől számos posztot tett közzé, melyekben afgán hadköteleseket próbált besoroztatni, miközben az ukrán kormány összekötőjeként mutatkozott be. Arra kérte az afgán katonákat, hogy küldjék el neki az útlevelük másolatát, hogy azokat továbbíthassa Ukrajnába.

Az 58 éves férfi vállalkozóként dolgozik, megfizethető lakásokkal foglalkozik Hawaii-on, de lehetséges, hogy többé máőr nem lesz szabad ember. Minden bizonnyal élete végéig börtönbe kerül, amiért megpróbált végezni Trumppal, még akkor is, ha nem adott le rá lövéseket.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.