Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Karácsony Gergely szerint az évtized legnagyobb árvize közeledik Budapest felé

A főpolgármester elmondta, milyen védelmi intézkedésekkel készülnek, valamint hozzátette: több területen is lezárásokra kell számítani.

...svg content...Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ahogy arról már beszámoltunk, a főpolgármesteri hivatal korábbi közlése szerint hétfőtől harmadfokúra emelkedik az árvízvédelmi készültség szintje Budapesten. Mint írták, az előrejelzések alapján szeptember 16-tól napi egy méterrel emelkedik a Duna vízállása Budapestnél, ahol a folyó várhatóan a jövő hét második felében, nyolc métert meghaladó vízszinttel tetőzik.

Egyes településeken már el is kellett kezdeni a gátak megerősítését homokzsákokkal, mivel a Duna egyes szakaszain gyorsabban emelkedik a víz, mint ahogy arra számítottak. A munkálatokat több helyen már tegnap elkezdték, de a mai nap is várják a segítő kezeket a védekezéshez. Erről ebben a cikkben írtunk bővebben. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Nemrégiben pedig Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán megjelent videóban azt emelte ki, hogy az évtized legnagyobb árvize közeledik Budapest felé. Ő is megerősítette, hogy hétfőtől harmadfokúra emelik az árvízvédelmi készültséget a fővárosban. Megjegyezte: várhatóan a hét második felében lesz a legmagasabb a vízszint, a sok eső miatt pedig várhatóan csak lassan indul apadásnak.

Karácsony közlése szerint hétfőn este 8 órától a pesti és a budai alsó rakpartot is lezárják, így arra kéri az ott parkolókat, vigyék el addig autójukat, különben a fővárosnak kell elszállítania azokat. A főpolgármester kiemelte: a Margit-szigetet és a Római-partot különösen veszélyezteti az árvíz, ezeken a területeken szintén lezárásokra kell számítani.

„Tudom, hogy nagyon sokan szívesen segítenének azzal, hogy ők is jönnek pakolni, egyelőre erre nincs szükség. Van szükség azonban kiemelt figyelemre, és arra kérek mindenkit, aki szeretné közelebbről is megnézni az árvizet, hogy legyen nagyon óvatos, mert nagyon nagy sodrásra kell felkészülnünk” – fogalmazott Karácsony Gergely a videóban.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.