Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,07 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,02 Ft
Bitcoin
63,551 $

Marco Rossi: Hollandia és Németország egy másik polcon van

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a válogatott nem Hollandia és Németország szintjén van, akik döntetlent játszottak egymás ellen a Nemzetek Ligájában.

...svg content...Fotó: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (b) és Szoboszlai Dominik a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában játszott Magyarország - Bosznia-Hercegovina mérkõzés után a Puskás Arénában 2024. szeptember 10-én. Magyarország - Bosznia-Hercegovina 0-0. MTI/Illyés Tibor
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A súlyos németek elleni vereség után a Szoboszlai Dominik vezette válogatott kiváló teljesítményt nyújtott Bosznia-Hercegovina ellen a Nemzetek Ligája második csoportmeccsén. Gólokkal kellett volna nyernie a csapatnak, akik számos helyzetet alakítottak ki, de nem állt melléjük a szerencse.

„A mai mérkőzésen sok egy az egy elleni párharcot megnyertünk, sok labdaszerzésünk volt, megvolt bennünk a győzni akarás. A teljesítményünk nyilván függ az ellenfél szintjétől, mi valójában Bosznia-Hercegovinával vagyunk egy szinten, Hollandia és Németország egy másik polcon van.” – értékelt Marco Rossi. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Rossi szerint, amit kedd este láttunk a csapattól, az pontosan az, amihez hozzászokhattunk a válogatottól. Nem volt kérdés számára, hogy az eredmény ellenére gratulálni fog a játékosoknak, mert összességében kiváló teljesítményt nyújtottak.

Van ok a bizakodásra

„Amit láttunk ma este, az már az volt, amit több éve láthatunk a magyar válogatottól. A lefújás után gratuláltam a srácoknak a hozzáálláshoz, a teljesítményhez, megérdemeltük volna a győzelmet.”

Az eredménnyel nem tud elégedett lenni, hiszen a befejezéseknél rendre hibádzott valami. Ezzel együtt az is tény, hogy a bosnyák kapus volt a mérkőzés legjobbja, aki nélkül most biztosan 3 pont állna a válogatottunk neve mellett.

„Természetesen az eredménnyel nem vagyunk elégedettek, a befejezéseknél kellett volna többet tennünk, még akkor is, ha a mai mérkőzésen a bosnyák kapus volt a mezőny legjobbja. Úgy gondolom, hogy amikor a játékosok mindent beleadnak, akkor a szurkolók büszkék lehetnek rájuk.”

„A mérkőzés előtt nem azt kértem a csapattól, hogy győzzünk, mert az eredmény sok tényezőn múlik, hanem hogy emelt fővel tudjuk elhagyni a pályát, s ez lesz továbbra is a cél az NL-ben.” – idézte az MLSZ hivatalos honlapja a magyar kapitányt.

Kemény üzenetet kapott a heccpolitikusnak hívott Magyar Péter a honvédelmi minisztertől

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter „hordószónoknak” nevezte Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét.