Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Újabb hónapokra maradhat börtönben Kiss László óbudai polgármester

Úgy fest, Kiss László hamarosan már nem lesz Óbuda polgármestere, így többek között az 1,3 milliós fizetésének is búcsút inthet.

...svg content...Fotó: Cserdiné Németh Angéla (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), a XV. kerület polgármestere és Kiss László (DK), a III. kerület polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. szeptember 27-én. MTI/Soós Lajos
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Egyre több minden derül ki a súlyos óbudai korrupciós ügyről, melynek egyik főszereplője Kiss László, akit a tanúvallomások szerint csak „főnöknek” hívtak. Most újabb rossz híreket kapott a polgármester, aki egy ideje előzetesben van.

A Magyar Nemzet ugyanis megtudta, hogy Kiss László előzetes letartóztatásának meghosszabbítását indítványozta az ügyészség, aminek értelmében újabb hónapokra kerülhet rácsok mögé, ami a jelenlegi otthona. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Augusztus közepe óta van ott, és úgy fest, ez még egy darabig így is marad. Ennek értelmében december 16-ig biztosan nem kerülhetne szabadlábra, viszont arra sincs garancia, hogy nem ott tölti az ünnepeket, és az azt követő hónapokat.

Augusztus 14-én vették őrizetbe, majd 48 órával később elrendelték a letartóztatását. Egészen 2021-ig vezethető vissza a korrupciós ügy, melynek részeként hatalmas mennyiségű illegális pénz cserélhetett gazdát. Mint arról a Magyar Nemzet is ír, Anonymus számolt be először az ügyről, amikor a közzétett rejtett kamerás felvételeken vélhetően korrupciós pénzeket számoltak egy autóban.

„A felvételeken jól kivehető, ahogyan az összegeket papírzacskóba tették. Az álarcos alak tájékoztatása szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó.” – írja a lap a cikkében.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.