Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Börtönbe csempésztek kábítószert, de lebuktak, most felelniük kell

Több büntetés-végrehajtási intézetbe próbáltak különböző módszerekkel új pszichoaktív anyagot bejuttatni.

...svg content...Fotó: Unsplash
Bűnügy
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága büntetőeljárást folytat bűnszövetségben, rendvédelmi szerv létesítményében elkövetett új pszichoaktív anyag kereskedelem miatt. A beszámolóból kiderül, hogy három embert fogtak el az ügyben, később pedig a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A police.hu oldalán megjelent sajtóközleményben azt írják, a gyanúsítottak több büntetés-végrehajtási intézetbe próbáltak különböző módszerekkel új pszichoaktív anyagot bejuttatni, amit a csomagok címzettjei nemcsak saját használatra, hanem fogvatartott társaik közötti újraértékesítésre is használtak volna. Soron kívül Orbán Viktor: pánikolnak a nyugati vezetők

A drog ellenértékét egy előre egyeztetett bankszámlára kellett átutalniuk a rabok hozzátartozóinak – teszik hozzá. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a büntetés-végrehajtási szervezet felderítő szolgálata szoros együttműködése eredményeként számos olyan tárgyat foglaltak le, amelyekből a szakértő új pszichoaktív anyag jelenlétét mutatta ki.

A három letartóztatott személy mellett a büntetés-végrehajtási intézetben elítéltként fogvatartott két további bűntársat is gyanúsítottként hallgattak ki – áll a közleményben. De korábban arról is beszámoltunk, hogy júliusban újabb sikeres rendőrségi drogakción voltak túl a hatóságok, amelynek eredményeként óriási mennyiségű marihuánát foglaltak le.

Az akkori közlemény szerint egy testvérpár, és egyikük barátja egy lakóautóban szállították a drogot, Olaszországból Magyarországra csempészték be. Ebben a cikkben pedig arról írtunk, hogy kábítószerrel ütötték fel a börtönőrök ételét a rabok, amely miatt 25-en megbetegedtek, kórházba kerültek. Az érintetteknél olyan tünetek jelentkeztek, mint légzési nehézségek és gyors szívverés.