Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

17 év börtönt kaphat Joe Biden amerikai elnök fia

Egy adóelkerülési ügyben vallotta magát bűnösnek Joe Biden fia, aki akár 17 év börtönbüntetést is kaphat emiatt.

...svg content...Fotó: A tiltott fegyverbirtoklással kapcsolatos bűncselekményekkel vádolt Hunter Biden, az amerikai elnök fia a felesége, Melissa Cohen Biden társaságában perének ítélethirdetésére a Delaware állambeli Wilmington szövetségi bíróságára érkezik 2024. június 11-én. Hunter Bident a bíróság mindhárom vádpontban bűnösnek mondta ki. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

A korábbi hírek arról szóltak, hogy meglepő módon bűnösnek vallja majd magát a bíróság előtt Hunter Biden, az USA elnökének fia. Ez meg is történt, amivel igencsak kínos helyzetbe hozta édesapját, még akkor is, ha Joe Biden visszalépett az elnökválasztástól, és Kamala Harrist támogatja.

Hunter Biden adóügye olyan súlyos, hogy azért akár 17 év börtönt is kaphat. Az 54 éves Biden azért állt bíróság elé, mert nem fizetett be 1,4 millió dollár adót, miközben állítólag bőséges összegeket költött drogokra, szexmunkásokra és luxuscikkekre, ami csak súlyosbíthatja az ítéletet.

Mind a kilenc vádpontban bűnösnek vallotta meg, amivel elkerülheti a hosszú jogi hercehurcát, illetve családja további megaláztatását. A 17 éves börtönbüntetés mellé akár 450 ezer dolláros büntetést is kaphat, bár a Sky News megjegyezte, valószínűleg sokkal kisebb börtönbüntetést szabnak majd ki rá, többek között a beismerő vallomása után.

Rengeteg pénzt költhetett drogokra

Hunter elismerte a kábítószerrel kapcsolatos problémáit, és azt mondta, amerikaiak millióihoz hasonlóan ő is elmulasztotta időben bejelenteni és befizetni az adóját. „Ezért én vagyok a felelős.” A függőségét pedig nem kifogásként akarja felhasználni, hanem magyarázatként a kudarcára. „Amikor függő voltam, nem az adóügyeimre gondoltam, hanem a túlélésre. Az esküdtszék soha nem tudott volna erről, ha minden fillért kifizetek az elmaradt adómból, beleértve a büntetéseket is.”

Állítása szerint immár több mint öt éve tiszta, és szeretné megvédeni a családját attól, hogy nyilvánosan megalázzák. Júniusban egy lőfegyverrel kapcsolatos ügyben ítélték el első fokon, és az ügyészek azt mondták, hazudott egy nyomtatványon, amikor 2018 októberében pisztolyt vásárolt, és kijelentette, nem kábítószer-használó vagy függő, noha akkor már gondjai voltak a szerrel.

Fellebbez az ítélet ellen, miután, ha jogerőssé válik az ítélet a fegyverhasználatában, azzal visszaesőként szigorúbb büntetést kaphat az adóügyében. A vád szerint Hunter Biden 2016 és 2019 között nem fizetett adót, miközben hatalmas összegeket költött kábítószerre, kísérőkre, barátnőkre, luxusszállodákra, bérelhető ingatlanokra, luxusautókra, ruhákra és egyéb személyes jellegű tárgyakra.