Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Lázár János Magyar Péternek üzent, nem lesz a Tisza Párt „kampányának arca”

Továbbra sem 100%, hogy lesz nyilvános találkozó Lázár János és Magyar Péter között, melynek kapcsán a miniszter egyértelművé tett pár dolgot.

...svg content...Fotó: Facebook/Lázár János
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Lázár János korábban arról is beszélt, mi szükséges ahhoz, hogy a 2026-os választásokat is megnyerje a Fidesz, immáron a Tisza Párt ellen, akik kvázi egyedül birtokolják a baloldalt, miután a többi párt szinte eltűnt, olyan alacsony a támogatottságuk.

Nemrég a Facebookon keresztül állapodott meg egymással Lázár János és Magyar Péter egy személyes találkozóban, de ennek létrejöttje továbbra sem biztos. Levelet írt Lázár Magyarnak, amiben egyértelművé tette, nem lesz a Tisza Párt kampányának főszereplője és arca sem. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Tisztelt Elnök úr! Megtisztelő, hogy alkalmasnak tart arra, hogy a Tisza Párt kampányának egyik főszereplője és arca legyek, de ismert politikai elköteleződésem miatt erre sem szándékom, sem lehetőségem nincs. Fogalmazhatnék úgyis: reality igen, reality show nem.” – írta a levelében Lázár a Facebook oldalán.

Lázár nyitott a találkozóra

Amiket vonalakat említett Magyar, a MÁV-csoport vezetése mind tisztában van, ahogyan Lázár is. Hangsúlyozta, ezen problémák nyilvánosak, senki sem akarja azokat elfedni vagy relativizálni, hanem inkább megoldanák azokat.

„Az Ön által említett vonalak problémáival mind a MÁV-csoport vezetése, mind pedig én, személyesen tisztában vagyok. Ezeket a gondokat az új közlekedési kormányzat részéről senki nem elfedni vagy relativizálni akarja, hanem megoldani.”

Csak remélni tudja, hogy létrejön a találkozó az eredeti formában, és mindez nem azt jelenti, hogy Magyar csak az általa említett helyszínek hajlandó erre. Lázár továbbra is nyitott a találkozóra, emiatt bízik abban, hogy a Tisza Párt vezetője nem mondja azt vissza.

Reméli, Magyar nem mondja le a találkozót

„Remélem, az Ön által eredetileg kért találkozó műfajának, körülményeinek mostani megváltoztatását nem azért javasolta, hogy azt el kelljen utasítanom. Többet feltételeztem Önről annál, semmint hogy a találkozó létrejötte helyett annak elmaradására játsszon.”

„Ha valóban érdekli, milyen helyzetben van a kötöttpályás közlekedés rendszerének egésze (beleértve a vasúttársaságot, a pályát, a járműállományt és a szolgáltatási portfóliót) továbbra is állok rendelkezésére – személyesen és a nyilvánosság biztosításával, akár az Ön social media stábja jelenlétében is.

„A vasúti területekre való bejutását – beleértve akár fb-videók elkészítését – természetesen a személyes találkozónk létrejöttétől vagy meghiúsulásától függetlenül is segítem, lehetővé teszem. Üdvözlettel, LJ”