Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Elmegyógyintézetben marad a Szivárvány Óvoda volt pedagógiai asszisztense

A bíróság december elejéig meghosszabbította a férfi letartóztatását.

...svg content...Fotó: Unsplash
Bűnügy
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Továbbra is az elmegyógyintézetben marad az a pedagógiai asszisztens, akit március elején rúgtak ki a Gazdagréti Szivárvány Óvodából, miután erőszakoskodott az egyik óvodással. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője a 24.hu megkeresésére elmondta: a bíróság december elejéig meghosszabbította a 12. életévét be nem töltött, az elkövető felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását.

Azt is megerősítette, hogy a kényszerintézkedés helyééül továbbra is az IMEI-t jelölték ki. Ugyanakkor fény derült arra is, hogy a védő fellebbezett, ezért a végzés nem végleges. Mint ismert, a férfi hat éve dolgozott a Gazdagréti Szivárvány Óvodában pedagógiai asszisztensként, de miután egy szülő feljelentette, büntetőeljárás indult vele szemben. Soron kívül Elvenné a szavazati jogot a Jobbik azoktól, akik nem járták ki a nyolc osztályt

A történtek után a dolgozót kitiltották az óvodából, és azonnali hatállyal megszüntették a munkaviszonyát – emlékeztetnek a cikkben. A BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság először szexuális kényszerítéssel gyanúsította meg a férfit, majd őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását. Később megállapították, hogy a tette súlyosabb bűncselekménynek minősül, így már szexuális erőszak bűntettével gyanúsítják a férfit, aki eddig nem tett vallomást – teszik hozzá.

Emellett korábban arról is beszámoltunk, hogy lezárult a Szivárvány Óvoda vezetője elleni vizsgálat, s mint kiderült, nem követett el mulasztást. Erről az újbudai önkormányzat egy közleményben tájékoztatott, kiemelve, hogy nem állapított meg vétkességet a Szivárvány Óvoda igazgatójával szemben a fegyelmi vizsgálat. Az üggyel kapcsolatos részletekre ebben a cikkben tértünk ki.