Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Konferencia-liga: nem várt nyilatkozatot tett Bognár György a Paks kiesése után

A Paks edzője úgy érzi, nemcsak külföldön, hanem Magyarországon is jóval előttük járnak a klubok.

...svg content...Fotó: Tóth Barna, a Paks (j) és Martin Králik, a cseh FK Mladá Boleslav játékosa a labdarúgó Konferencia-liga negyedik selejtezőkörében játszott Paksi FC - FK Mladá Boleslav mérkőzésen a Paksi FC Stadionban 2024. augusztus 29-én. MTI/Vasvári Tamás
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Paks valójában sokkal jobban játszott a csehek ellenfél otthonában, mint hazai pályán. Ott Böde jelentette a különbséget, és ha nincs a kései gól, előnyből várhatták volna a visszavágót, melynek végén 3-0-ra kaptak ki, így a Konferencia-liga főtáblájának kapujában estek ki.

Bognár György, a Paks edzője gratulált az ellenfélnek, szerinte végig jól játszottak, egységesek voltak, és a második félidő elején éltek a lehetőséggel, amikor a magyarok dekoncentrálttá váltak. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Gratulálok az ellenfélnek, végig jól játszott, egységes volt, a második félidő elején kihasználta azt a tízperces defektet, amikor mi kicsit dekoncentráltak voltunk. Az első játékrészben jobban játszottunk, ha akkor egy kis pluszt még bele tudtunk volna tenni egyénileg, vezethettünk volna.” – emelte ki Bognár.

Sokba kerültek a hibák

Szerinte nem történt más, minthogy az ellenfél kihasználta a Paks hibáit, ami végül sokba került. Az első játékrésszel elégedett volt, majd a második 45 perc elején a rövidzárlat mindent megváltoztatott, és onnan nem volt visszaút.

„A hibákat, amiket elkövettünk, az ellenfél kihasználta, mi viszont nem tudtuk kihasználni azokat, amiket a Mladá Boleslav követett el. Az első játékrészben jól játszottunk, jól el voltak osztva a területek a középpályán, a szünet után, abban az ominózus tíz percben azonban nem. Tíz percre gyakorlatilag kiürült a középpályánk, ez pont elég is volt az ellenfélnek.” – idézte a Magyar Nemzet Bognár Györgyöt.

Ettől függetlenül Bognár pozitívan tekint vissza az európai kupateljesítményükre, mert úgy érzi, messzebbre jutottak, mint amire reális esélyük volt. Kiemelte, a legutóbbi meccsüket leszámítva komoly másfél hónapot tettek le az asztalra, amire büszkék lehetnek. Külön megdicsérte a játékosokat, és fontos, hogy tanuljanak ezekből a dolgokból.

Bognár arra is rámutatott, hogy jóval előttük járnak a klubok Magyarországon is, nemcsak külföldön. „A folytatásban a legfontosabb számunkra az, hogy a bajnokságban stabilizáljuk a helyünket, mert azért jóval előttünk járnak klubok Magyarországon is, nemhogy külföldön.” – jegyezte meg a Paks edzője.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.