Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,03 Ft
Euró
394,00 Ft
Font
468,79 Ft
Bitcoin
63,732 $

Karácsony Gergely nem tartaná előzetesben Kiss László óbudai polgármestert

Karácsony Gergely túlzásnak gondolja Kiss László óbudai polgármester előzetes letartóztatását, aki egy nagyon súlyos korrupciós ügy egyik fő vádlottja.

...svg content...Fotó: Facebook/Karácsony Gergely
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Már nem kell sokat várnunk arra, hogy eldőljön Kiss László jövője polgármesterként. Továbbra sem mondott le, így még mindig kapja az 1,3 milliós fizetését, de hamarosan lejár az idő, és ha előzetesben marad, mindent elveszít, illetve többek között új választást írnak ki Budapest III. kerületében.

Jelen állás szerint nagyobb az esélye annak, hogy egy ideig még nem kerül ki az előzetesből, már csak amiatt is, mert egyre több új részlet derül ki a korrupciós ügyben, aminek kapcsán többek „főnöknek” hívták. Karácsony Gergely az Egyenes Beszéd vendége volt, és természetesen erre az ügyre is reagált. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Ahogyan Karácsony fogalmazott az ATV műsorában, nem tartja indokoltnak az előzetes letartóztatást. „Nem tartunk még itt.” Hozzátette, kicsit sem bízik az ügyészség függetlenségében, addig a bíróságban már igen.

„Egyelőre nem tudjuk, hogy azok a vádak bármilyen szempontból is köszönőviszonyban vannak-e a valósággal. Én abban tudok hinni, hogy a bíróság nem ítél el senkit koholt vádak alapján.” Megjegyezte, nagyon keveset tud az ügyről, bár a vallomás már hivatalos, amit Kiss ellen tettek, melyben súlyos állítások hangzottak el.

Kemény üzenetet kapott a heccpolitikusnak hívott Magyar Péter a honvédelmi minisztertől

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter „hordószónoknak” nevezte Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét.