Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

A Momentum kilép az előzetes letartóztatásba került Kiss László vezette koalícióból

Hozzátették: a párt számol azzal a forgatókönyvvel, hogy „a korrupcióval megvádolt városvezetők helyére a korrupt Fidesz akar majd beülni”.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Bűnügy
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Momentum elnökségének döntését egy csütörtöki közleményben ismertették, amelyből kiderül: az óbudai Momentum képviselői kilépnek az előzetes letartóztatásba került Kiss László polgármester vezette koalícióból. Mint írják, a kerületben zajló ügyben a párt egyetlen tagja sem érintett, és lépésükkel ennek még a látszatát is szeretnék elkerülni.

Hozzáfűzik: a Momentum számol azzal a forgatókönyvvel, hogy „a korrupcióval megvádolt városvezetők helyére a korrupt Fidesz akar majd beülni”. A kerület szerintük pedig nem maradhat vezetés nélkül, mert akkor „rövid időn belül a fideszes oligarcha-csoportok prédájává válhat” – fogalmaznak. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Nem fogjuk engedni, hogy a Fidesz rátegye az enyves kezét a kerületre, és keressük a kapcsolatot azokkal a szervezetekkel és szereplőkkel, akik hozzánk hasonlóan elkötelezettek a magyar belpolitika valódi megújítása mellett” – emelték ki a közleményben, amit a 24.hu szúrt ki. A lehetséges partnerek megnevezését viszont mellőzték.

Mint ismert, Óbuda polgármesterét, Kiss Lászlót augusztus 14-én vették őrizetbe, ugyanis hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítják, ám a polgármester mindent tagad, abszurdnak tartja ezt az egészet. Az óbudai önkormányzat szerint politikai leszámolás zajlik a polgármesterük ellen, a DK pedig hangsúlyozta: a polgármestert megilleti az ártatlanság vélelme.

Ez pedig szerintük lehetővé teszi, hogy Kiss László továbbra is betölthesse a tisztségét. Az ellenzéki pártok azonban másképp gondolkodnak az ügyet illetően, erről itt írtunk bővebben. Emellett arról is beszámoltunk, min múlik, hogy a polgármester előtt marad-e más út a lemondáson kívül. Egy alkotmányjogász mondott részleteket ennek kapcsán.