Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

DK: 48 órás ultimátum az óbudai korrupciós ügyben

A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint bizonyítékok állnak rendelkezésükre annak alátámasztására, hogy a nyomozati eljárás politikai nyomásra indult.

...svg content...Fotó: Facebook/Demokratikus Koalíció
Bűnügy
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A DK dokumentumokkal tudja bizonyítani, hogy a korrupciós ügybe keveredett Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere koncepciós eljárás áldozata lesz. Erről Barkóczi Balázs, a párt elnökségi tagja beszélt a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt, míg Vadai Ágnes alelnök azt emelte ki: szerinte nem a központi nyomozó főügyészség munkájának eredménye a letartóztatásokat eredményező igazságszolgáltatási eljárás, az a Fidesz legfelsőbb köreinek igényéből fakad.

Meglátása szerint ami jelenleg történik, az egy „politikai termék”, ami az ügyészség segítségével a választási eredmény megváltoztatását célozza. Vadai Ágnes egy kék mappát tartva a kezében azt állította, hogy abban olyan dokumentumok vannak, amelyek a politikai megrendelés tényét bizonyítják. „48 óra. Ennyi időt szeretnénk adni azoknak a fideszeseknek, akik rész vettek ebben a mocskos lejárató kampányban, hogy álljanak a nyilvánosság elé és vallják be, hogy részesei voltak ennek az eljárásnak” – hangzott el a sajtótájékoztatón, amelyből az Index szemlézett. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Ugyanakkor a cikkben hozzáteszik: semmilyen, az ügyet érintő konkrétumról nem volt szó, sem a gyanúsítás-, sem a fideszes megrendelést sejtető részleteket illetően. Mint ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség augusztus közepén összehangolt nyomozási cselekményeket hajtott végre, amelyneki során letartóztatták Kiss Lászlót, a DK óbudai polgármesterét. A III. kerület vezetőjét hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítják, ám a polgármester mindent tagad, abszurdnak tartja az ügyészség gyanúsítását.

Emellett arról is beszámoltunk, hogy nyilatkozatban állt ki Kiss László mellett az óbudai önkormányzat. Mint fogalmaztak, politikai leszámolás zajlik a polgármesterük ellen. Továbbá azt is megírtuk, hogy egyre többen tesznek tanúvallomást Kiss László ellen, akit ha bűnösnek talál a bíróság, jó pár évre börtönbe kerülhet. Súlyos vádakkal néz szembe Kiss, akit a tanúvallomások szerint csak „főnöknek” hívtak a korrupciós ügyben, és azt állítják, milliókat juttattak számára a fiktív szerződések utáni kenőpénzekből.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.