Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Kiss László feleségének üzlettársával szerződött az óbudai önkormányzat

Az önkormányzat az RF Production Hungary Kft.-vel kötött szerződést, amit nem sokkal azután alapított a polgármester feleségének üzlettársa, hogy Kisst 2019-ben megválasztották Óbuda polgármesterének.

...svg content...Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Bűnügy
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kiss László, Óbuda letartóztatott polgármestere 2016-ban aláírt egy cégbírósági nyilatkozatot, amelyben egy III. kerületi ingatlan tulajdonosaként székhelyhasználatot biztosított egy bizonyos Sight-Tech Hungary Kft.-nek. Ennek a társaságnak Kiss felesége is a tulajdonosa volt, ő csupán 2022-ben szállt ki belőle. A másik tulaj Fischer László Pál, ő egyben a cég ügyvezetője is. Fischer 2019-ben, pár héttel azután, hogy Kisst megválasztották, alapított egy új céget is, ami az RF Production Hungary Kft. nevet viseli.

Ez utóbbi az a cég, amellyel az óbudai önkormányzat úgy kötött több millió forintért szerződéseket, hogy közben a polgármester felesége üzlettársi viszonyban maradt annak tulajdonosával. Az önkormányzat és az RF Production Hungary közötti szerződéseket az ügyészség korrupció gyanújával le is foglalta. Az önkormányzat nyilvánosságra hozta a lefoglalt szerződéseket, így derült fény egy olyanra is, hogy 2021-ben három darab információs tábla legyártására és kihelyezésére több mint 11 millió forintot költöttek. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

De a nyomozók lefoglalták például a zöldterület-kezelést végző Green Bush Team Kft. szerződéseit is. Ezt Raczkó Milán vezeti, a székhelyhasználathoz szükséges nyilatkozatot pedig tanúként az RF Production Hungary tulajdonosai, Deák Róbert és Fischer László Pál jegyezték ellen. Fischer egyébként tulajdonos volt az Input Consulting Kft.-ben is, amellyel szintén szerződött az óbudai önkormányzat. Ez a cég ma kényszertörlés alatt van – írja a 24.hu. Mindemellett a cikkből megtudhatjuk azt is:

A szerződött cégek listáján ott van az a Pannon Park Forest Kft. is, amelynek korábbi tulajdonosát még áprilisban tartóztatták le, bár egy másik ügy miatt: a NAV akkor egy számlagyárat számolt fel. Továbbá felbukkant a szerződött felek között az Atlas Hill Kft., valamint a Key Price Kft. is, utóbbit Patek Gábor képviselte. Ő a kispesti önkormányzatnál dolgozott, s úgy tudni, Gajda Péter polgármester jobbkeze, bizalmasa, aki bármit el tudott intézni – áll a cikkben.

Mint ismert, egy házkutatást követően letartóztatták Kiss László óbudai polgármestert. Hetekkel korábban pedig egy másik politikust is elvittek a rendőrök a III. kerületből: mégpedig Kiss László MSZP-s alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt. Arról, a polgármester hogyan fogadta a bíróság döntését, miszerint letartóztatásban marad, ebben a cikkben írtunk. De az is napvilágot látott, mekkora büntetésre számíthat a polgármester, ha a bíróság bűnösnek találja hivatali vesztegetés elfogadása miatt. Egyúttal arra is kitértünk, hogy barátja és egyetemista társa tehetett terhelő vallomást Kiss Lászlóra.