Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,03 Ft
Euró
395,63 Ft
Font
474,65 Ft
Bitcoin
65,150 $

Egy oltással elintézte volna a Pfizer az influenzát és a koronavírust

A Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű Covid-influenza kombinált vakcinája vegyes eredményeket mutatott a legutóbbi klinikai vizsgálatban.

...svg content...Fotó: A koronavírus ellen oltanak be egy gyermeket a német-amerikai fejlesztésû Pfizer/BioNTech vakcinával a római Explora Múzeumban kialakított oltóközpontban 2021. december 15-én. Olaszországban elkezdõdött az 5 és 11 év közötti gyermekek oltása. MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

A gyógyszeripari óriások által kifejlesztett új, kombinált Covid-influenza vakcina a legutóbbi klinikai vizsgálatok során csak részleges sikert ért el. A vállalatok által kiadott közlemény szerint az oltóanyag hatékonyan működött a Covid-19 és az influenza A vírusok ellen, azonban nem teljesítette a várakozásokat az influenza B törzzsel szemben.

A vizsgálat eredményei szerint a kombinált vakcina nem bizonyult olyan hatékonynak az influenza B elleni immunválasz kiváltásában, mint a hagyományos influenza oltások, ami némi csalódást okozott a kutatók körében, akik az mRNS-technológia szélesebb körű alkalmazhatóságában reménykedtek.

A Pfizer és a BioNTech szakemberei azonban nem adták fel, már dolgoznak a vakcina továbbfejlesztésén, a céljuk pedig továbbra is az, hogy olyan módosításokat hajtsanak végre, amelyek javíthatják az oltóanyag hatékonyságát az influenza B törzzsel szemben.

Az eredmények nyilvánosságra hozatala akár érzékenyen is érintheti a Pfizer piaci helyzetét, különösen annak fényében, hogy a koronavírus elleni vakcinák iránti kereslet az utóbbi időben csökkent. A vállalat számára további kihívást jelent, hogy fő versenytársa, a Moderna nemrégiben pozitív eredményekről számolt be saját kombinált vakcinájával kapcsolatban.

Arcát vállalva nyilatkozott a nyíregyházi gyerekgyilkos: tőle lehetett terhes a 12 éves kislány

A férfi minden bizonnyal soha nem szabadulhat a börtönből, aki egy állapotosnak tartott 12 éves kislányt gyilkolt meg.