Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,57 Ft
Euró
394,13 Ft
Font
468,11 Ft
Bitcoin
61,604 $

Szexuális zaklatás miatt tartóztattak le egy olimpikont Párizsban

Szexuális zaklatás vádjával vettek őrizetbe egy egyiptomi birkózót a francia fővárosban.

...svg content...Fotó: Fényjáték és az Eiffel-torony a 2024-es párizsi nyári olimpia megnyitóünnepségén 2024. július 26-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Európa

Kiss László

Szerkesztő

A párizsi ügyészség közleménye szerint augusztus 9-én, hajnali 5 óra körül egy 1998 márciusában Egyiptomban született férfit tartóztattak le az „Oz” kávézó előtt. A gyanúsított az olimpiai delegáció tagja, és birkózóként vesz részt a versenyeken.

Francia sajtóértesülések alapján a letartóztatás oka az volt, hogy a sportoló állítólag megérintette egy vendég fenekét a kávézóban. Úgy tudni, az eset akár súlyos következményekkel is járhat az érintett sportoló karrierjére nézve. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

Az Egyiptomi Olimpiai Bizottság megerősítette, hogy a letartóztatott birkózó Mohamed Ibrahim, aki a tokiói olimpián bronzérmet szerzett. A bizottság közleményében hangsúlyozta: „Amennyiben a vádak beigazolódnak, a birkózót végleges eltiltással sújtjuk, és mind a hazai, mind a nemzetközi versenyektől eltiltjuk.”

Ibrahim szerdán vereséget szenvedett az azeri Hasrat Jafarovtól a 67 kg-os súlycsoport első fordulójában, ami után az egyiptomi olimpiai szövetség tájékoztatása szerint a birkózó engedélyt kapott, hogy elhagyja az egyiptomi tábort és megnézze a kategóriája döntőjét, ám nem tért vissza és kikapcsolta a telefonját.