Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,99 Ft
Euró
394,12 Ft
Font
468,74 Ft
Bitcoin
62,937 $

Olimpiai sportolókat rágalmazott, amiért végül letartóztatták

Kínában letartóztattak egy nőt, akit azzal vádolnak, hogy olimpiai asztaliteniszezőket rágalmazott a párizsi események alatt.

...svg content...Fotó: A kínai Fan Csen-tung a svéd Truls Möregard ellen játszik a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi egyes asztalitenisz-bajnokságának döntõjében a Dél-párizsi 4-es Arénában 2024. augusztus 4-én. MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz
Ázsia
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A pekingi rendőrség letartóztatás alá vont egy nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy rágalmazó megjegyezéseket tett a közösségi médián keresztül kínai sportolókról és edzőkről a párizsi olimpia női egyéni döntőjét követően.

A kiadott közlemény szerint a 29 éves rágalmazó rosszindulatú, koholt információkat tett közzé, miközben kirívóan rágalmazott másokat, ami káros hatással volt a társadalomra. Jelenleg is zajlik a nyomozás a háttérben, de egyelőre nem tették közzé, pontosan miket írt a gyanúsított személy a közösségi médiában – írja a CNA. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A Weibo, mely Kína egyik kedvenc közösségi médiás felülete, ami az X-hez hasonló, több mint 12 ezer bejegyzést és körülbelül 300 fiókot tiltott le az általa illegálisnak minősített megjegyzések miatt.