Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Pert indítottak a TikTok ellen, dollármilliárdokat fizethetnek illegális adatgyűjtés miatt

Figyelmen kívül hagyhatták az adatvédelmi törvényt, komoly ügy kerekedhet belőle.

...svg content...Forrás: unsplash
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Az amerikai kormány pénteken pert indított a TikTok és kínai anyavállalata, a ByteDance ellen, mivel „széles körben” megsérthették az Egyesült Államok törvényeit azzal, hogy szülői engedély nélkül, illegálisan gyűjthettek adatokat 13 éves és annál fiatalabb gyerekekről.

Az amerikai igazságügyi minisztérium a Szövetségi Kereskedelmi Bizottsággal közösen nyújtotta be a polgári pert a kaliforniai központi kerületi bíróságon. Állításuk szerint ugyanis a TikTokot üzemeltető vállalat nem tartotta be a gyermekek online adatvédelméről szóló törvényt. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A kereset szerint a Bytedance és leányvállalata tudatosan lehetővé tette 13 éves és annál fiatalabb gyermekek millióinak, hogy TikTok-fiókokat hozzanak létre, és az azokban szereplő adatokat eltárolták.

„A TikTok tudatosan és ismételten megsértette a gyerekek magánéletét, és ezzel gyermekek millióinak biztonságát fenyegette országszerte” – közölte Lina Khan, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságtól.

Ha felelősnek találják a vállalatokat, akár 51 744 dolláros bírságot is fizethetnek – jogsértésenként, naponta -, ami akár több milliárd dolláros büntetést is jelenthet – írja a Cybernews.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.