Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,83 Ft
Euró
398,17 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
65,694 $

Újabb emberéletet követelt egy TikTok-kihívás: az áldozat mindössze 11 éves volt

A kisfiú egy újabb rendkívül veszélyes TikTok-kihívásban vett részt, ami az életébe került.

...svg content...Fotó: Unsplash/Solen Feyissa
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Tommy-Lee Gracie Billington elvesztette az eszméletét, miután „mérgező anyagokat lélegzett be” március 2-án, amikor egy barátjánál aludt, majd később a kórházban életét vesztette. A rendőrség két felnőttet hallgatott ki a gyermek halálának ügyében, a kihallgatás során pedig kiderült, hogy a gyermek egy TikTok-kihívás közben vesztette életét.

A 11 éves kisfiú a „chroming” néven futó újabb értelmetlen kihívás miatt vesztette életét: a kihívás során mérgező vegyi anyagokat, például festéket, oldószereket, aeroszolokat, tisztítószereket vagy benzint lélegeznek be. Ezek az anyagok belélegezve rövid távú, az alkoholfogyasztáshoz hasonló „mámort” okoznak. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

Csakhogy mindemellett komoly mellékhatásokkal és még ennél is komolyabb egészségügyi kockázatokkal kell számolniuk a kihívást teljesítőknek: olyan mellékhatások jelentkezhetnek, mint a szédülés, az ellazulás, az álmosság, a szédülés, az izgalom, sőt az eufória és az enyhe hallucinációk.

A Lancashire-i rendőrség közlése szerint a tragédiával összefüggésben egy 25 éves lancasteri férfit letartóztattak gyermekkínzás, elhanyagolás, kábítószerrel való kábítószer-birtoklás és pénzmosás gyanújával. A nyomozás idejére a férfit óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

A rendőrség azt is megosztotta, hogy egy 35 éves nőt is kihallgattak, akit kábítószer birtoklásának szándékos terjesztésével kapcsolatos gyanúja miatt hallgattak ki. Utólag az is kiderült, hogy a kis Tommy-Lee szíve a mérgező anyag belélegzése után azonnal leállt, s a helyszínen életét vesztette.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.