Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,70 Ft
Euró
389,12 Ft
Font
452,54 Ft
Bitcoin
63,092 $

Újabb hazai gimnáziumban találtak koronavírus-fertőzöttet, jöhet a digitális oktatás

A Bama megyei hírportál információi szerint koronavírus-fertőzött lett a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda Babits Mihály Gimnáziumának egyik diákja.

Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A Bama megyei hírportál információi szerint koronavírus-fertőzött lett a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda Babits Mihály Gimnáziumának egyik diákja.

A megyei lap értesülése szerint egy gimnáziumi diák kapta el a koronavírust, melynek hatására egy 12.-es végzős osztályt karanténba kellett helyezni, ebből kifolyólag pedig az osztály már pénteken átállt a digitális oktatásra. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Az iskola igazgatója, Turi Katalin nem válaszolt a Bama megkeresésére, míg az egyetem az alábbi közleményt adta ki:

„Szeptember 10-én, csütörtök este a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma egyik 12. évfolyamos diákjának pozitív eredményt hozott a koronavírus-tesztje. A tanuló hétfőn volt utoljára iskolában, a tünetek jelentkezését követően már otthon maradt” – tájékoztatott az egyetem.

„A járási népegészségügyi osztály tisztiorvosának közreműködésével az érintett osztály, és a tanulóval hétfőn még kapcsolatba került hét tanár ma már nem jöttek iskolába, hatósági házi karanténban várják a tesztelést. Hétfőtől, szeptember 14-től visszavonásig az érintett osztálynak digitális távoktatást rendeltek el”

tették hozzá.

„Az intézmény a köznevelési intézmények számára kiadott eljárásrend szerint azonnal megtette a szükséges lépéseket, az iskolában folyamatos a fertőtlenítés” – szögezte le az egyetem.

Már látványra is erős lett az Apple legújabb iPad Pro-ja

Az Apple május 7-én, Let Loose nevű eseményén mutatta be az új iPad Pro szériát, amely évek óta a legnagyobb frissítést hozza az iPadekhez.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.