Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,283 $

Eladható termékekké és szolgáltatásokká alakulhatnak a nagy nyelvi modellek

Vége a kísérletezgetésnek, pénz kell a további fejlesztésekhez, amit szolgáltatások értékesítésével kívánnak elérni.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő

A nagy modellekkel kapcsolatos verseny pillanatról-pillanatra változik, egyre fontosabbak az általuk működtetett szolgáltatások, Mark Zuckerberg pedig már most tudja, mit kell tennie, hogy ez a jövőben komoly profitot termeljen neki.

A Facebook ötletgazdájának terve az, hogy csökkentse a hozzáférési költségeket, és egyenlőbb lehetőségeket biztosítson a nyílt- és zárt forráskódú modellek használata között, ezzel versenyelőnyt teremtve. A Meta szerint a Llama 3.1 már most féláron képes biztosítani azt, mint az OpenAI GPT-4o. Soron kívül Donald Trump Izrael helyében lecsapna Irán nukleáris létesítményeire

Az átalakulás oka leginkább abban rejlik, hogy a technológiai vállalatok felismerték, a puszta modellfejlesztés nem elég a piaci sikerhez. A felhasználók és ügyfelek számára kézzelfogható termékekre van szükség, amelyek valós problémákat oldanak meg.

Az AI-fejlesztő cégek így most arra törekszenek, hogy a meglévő modelleket olyan alkalmazásokba és szolgáltatásokba integrálják, amelyek növelik a termelékenységet, javítják az ügyfélélményt, és új lehetőségeket teremtenek az üzleti életben – írja a The Verge.

A verseny élén álló vállalatok, mint a Google, a Microsoft és a Meta, már megkezdték ezt az átalakulást. Ez a trend egyben azt is jelzi, hogy az AI iparág nem csupán technológiai, hanem üzleti értelemben is egyre komolyabb tényezővé válik.

Magyar Péter „hatalmas tömeget” ígér a közmédia épülete elé, és élő felszólalást követel

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan lesznek ott a Magyar Péter által szervezett demonstráción szombaton, de a Tisza Párt vezetője hatalmas tömeget vizionál.