Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,21 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
457,49 Ft
Bitcoin
66,631 $

108 milliárd forintot érő jachttal ajándékozta meg magát Mark Zuckerberg

Az összeg nem elírás, a Facebook alapítója ugyanis 300 millió dolláros (108 milliárd forint) jachtot vásárolt magának.

Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Sajtóértesülések szerint megadja a módját 40. születésnapjának megünneplésére Mark Zuckerberg: úgy tudni, hogy egy 300 millió dolláros megajachttal ajándékozta meg magát, melyet Launchpad névre kereszteltek. A jacht mintegy 118 méter hosszú, s miután a hét elején megérkezett kikötőjébe, a floridai Fort Lauderdale állambeli Port Evergladesben kapták lencsevégre.

A jacht egy különleges behozatali engedéllyel utazhatott Floridába, pár héttel Zuckerberg 40. születésnapja előtt. A Sun információi szerint a születésnapját május 14-én ünneplő techmilliárdos új gigajachtja alig 10 méterrel rövidebb, mint Jeff Bezosé, mely 127 méter hosszú, s mely 500 millió dollárjába került. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

A SuperYacht Times oldalán szereplő információk szerint a Launchpad elnevezésű jacht külsejét az Espen Oino International tervezte. A hatalmas luxushajó acéltesttel és alumíniumfelépítménnyel készült, s jelenleg a világ 45. legnagyobb jachtjaként tartják számon.

A jacht 2022-ben épült, fedélzetén 24 vendég is elfér, noha 48 fős legénységet igényel; éves szinten pedig mintegy 30 millió dollárba kerül a karbantartása és a használata. További érdekesség, hogy még egy helikopterleszálló is van a jacht fedélzetén.