Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Kásler Miklós: harminc évvel ezelőtt én 50 fokos műtőkben végeztem 10-12 órás műtéteket

Szerinte lehetséges volt, mert életmentő volt, s most ugyanez a helyzet.

...svg content...Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ahogy azt már korábban megírtuk, komoly problémát okoz a hőség a kórházak számára is, és nem egy esetben kellett leállítaniuk egyes osztályok működését a légkondicionáló meghibásodása miatt. Ugyanakkor a kórházak többségében minden a megszokottak szerint haladt előre, nem volt szükség tömeges átszervezésekre.

A kormány pedig reagált a helyzetre, és jelentős összeget tesz elérhetővé annak érdekében, hogy a kórházbak megbirkózzanak a helyzettel, és felkészüljenek a következő évekre. Ennek kapcsán Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára mondott részleteket, a témát bővebben ebben a cikkben fejtettük ki.

Kásler Miklós pedig mások mellett Szili Katalinnal adott elő a 33. Tusványos rendezvényén a romániai Tusnádfürdőn. Az ide igyekvő Káslert az RTL Híradó kérdezte arról, hogy a nagy hőségben sorra álltak le a klímák a kórházakban, emiatt volt, hogy műtéteket kellett elhalasztani, bár a téma kapcsán meglehetősen rövid választ adott.

Kásler Miklós szerint az, hogy egy műtőben meleg van, még nem jelenti azt, hogy ott ne lehessen dolgozni. „Harminc évvel ezelőtt én 50 fokos műtőkben végeztem 10-12 órás műtéteket. Lehetséges volt, mert életmentő volt. Most ugyanez a helyzet” – nyilatkozta az orvosprofesszor, aki 2018 és 2022 között az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezette.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.