Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Donald Trump: Legyőztük a legrosszabb elnököt, most jöhet az őrült

Donald Trump éles kritikát fogalmazott meg Joe Biden és Kamala Harris alelnök kapcsán.

...svg content...Fotó: Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje köszönti támogatóit az észak-karolinai Charlotte-ban rendezett kampánygyűlésen 2024. július 24-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/EPA/David Jensen
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke éles hangú beszédet tartott Észak-Karolinában, amelyben Joe Biden jelenlegi elnököt és Kamala Harris alelnököt bírálta. Ez volt Trump első nyilvános megszólalása azóta, hogy Biden visszalépett az újraindulástól.

A republikánus elnökjelölt úgy fogalmazott, hogy “három napja legyőztük az Egyesült Államok történelmének legrosszabb elnökét”, utalva Biden visszalépésére. Trump szerint Biden azért adta fel a versenyt, mert “annyira rosszul szerepelt a közvélemény-kutatásokban”. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Trump figyelmét ezután Kamala Harris felé fordította, akit “radikális baloldali őrültnek” nevezett. Állítása szerint Harris “tönkretenné az országot, ha megválasztanák”, ezért a volt elnök hangsúlyozta, hogy a republikánus kampánynak most egy “új ellenfelet kell legyőznie”.

Húszmillió bevándorló lépett be az USA-ba

A beszéd során Trump többször is visszatért Harris kritizálásához és kijelentette, hogy az alelnök “még Bernie Sanders-nél is liberálisabb”, és őt tette felelőssé azért, hogy állítása szerint “húszmillió bevándorló lépett be” az Egyesült Államokba.

A volt elnök felidézte az ellene irányuló merényletkísérletet is, amelyben egy tűzoltó életét vesztette. “Nehéz időszak volt,” mondta, majd hozzátette: “De nézzék meg azt a videót, és figyeljenek. Az emberek ottmaradtak. Szeretik a hazájukat.”

Trump azt sem tartja kizártnak, hogy a demokraták esetleg egy új jelöltet állíthatnak, ha a közvélemény-kutatások az ő előnyét mutatják, végül pedig odaszúrt még egyet Harrisnek aki véleménye szerint “az elmúlt három évben eltitkolta Biden egészségi állapotát”, bár erre vonatkozó konkrét bizonyítékot nem mutatott be.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.