Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,03 Ft
Euró
394,00 Ft
Font
468,79 Ft
Bitcoin
63,732 $

Itt a részletes lista, ezek a magyar használtautó-vásárlók kedvenc márkái

A piac kedvencei közé tartoznak az alsó-középkategóriás modellek, a kisautók és a felső-középkategória gyártmányai.

...svg content...Fotó: Pixabay
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A tavaly első félévi 406 ezerről 457 ezerre emelkedett a június végéig átírt használt személyautók száma. Különösen a februári és az áprilisi forgalom kiegyensúlyozottsága biztosította a féléves piac 12%-os bővülését – derül ki a Das Weltauto közleményéből.

A piac kedvencei továbbra is az alsó-középkategóriás modellek (130 809 átírás, 28,62%-os piaci részesedés), valamint a kisautók (96 770 darab, 21,18%) és a felső-középkategória gyártmányai 64 892 darabbal és 14,20%-os piaci részesedéssel – részletezik. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Emellett arra is fény derült: ehhez képest nagyon lemaradva következik a negyedik helyen a használtpiacon leggyakrabban megforduló SUV-kategória, az alsó-közép (vagyis C méretosztály), amiből fél év alatt csupán 23 428 cserélt gazdát és ezzel a kategória a forgalom 5,13%-át érte el.

A júniusban új gazdához került 76 520 autó több mint ötöde Opel és Volkswagen volt, majd a 10% alatti piaci részesedésű márkák következtek a Ford, a Suzuki, a BMW és a Škoda vezetésével – írta meg az Origo a közleményre hivatkozva.

Korábban azt is megírtuk, hogy az emelkedő árak és a gazdasági bizonytalanság miatt a magyarok egyre inkább a használt autók felé fordulnak, miközben az új autók vásárlása sokak számára megfizethetetlenné válik. Mindemellett az is napvilágot látott, mely használt autók kártörténetének néznek utána a leggyakrabban a magyarok.

A listára egyebek mellett a használt Volkswagenek és Fordok is felkerültek, a témát ebben a cikkben fejtettük ki bővebben. Míg egy másik vizsgálat eredményei alapján azt tudhattuk meg, hogy minden harmadik gépkocsi belső tere szennyezett a légkondicionálás miatt. Karbantartás nélkül azonban az egészségre káros kockázatok fenyegetnek.

Kemény üzenetet kapott a heccpolitikusnak hívott Magyar Péter a honvédelmi minisztertől

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter „hordószónoknak” nevezte Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét.