Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,940 $

Menekültek ezrei, gyerekek, babák alszanak az utakon borzalmas körülmények között

A Moraiban felállított tábor körülményei sem voltak ideálisak, de a jelenlegi helyzet rosszabbnak tűnik, mint eddig bármikor.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

A Moraiban felállított tábor körülményei sem voltak ideálisak, de a jelenlegi helyzet rosszabbnak tűnik, mint eddig bármikor.

A liner.hu is beszámolt a hatalmas menekülttáborban tombolt tűzesetről, ami miatt az összes menekültnek távoznia kellett. Körülbelül 13 ezer ember tartózkodott a táborban, messze több mint a hely befogadóképessége. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

A tűz után ezrek aludnak az utakon durva körülmények között, vagy jobb esetben a közeli parkolókban, miközben nem jutnak ételhez és vízhez sem. Ez pedig egyre nagyobb problémát eredményezhet, valamint a vírusveszély is fennáll.

Az aljazeera.com beszámolója szerint családok is érintettek a helyzetben, akik az utak mentén, vagy a szupermarketek parkolóiban kénytelenek átvészelni az éjszakákat. Vannak, akik a mezőkön találtak ideiglenes alvóhelyet.

A tűz még szerda este ütött ki, ami gyakorlatilag használhatatlanná tette a tábort. A kétségbeesett, sok kisgyerekes családok a szabadban töltik a napokat sátor és ágynemű nélkül. A hajléktalanná vált emberek egy része a legközelebbi falvakba vándorolt, hogy vizet és egyéb más ellátást szerezzen magának.

A rendőrség közben növelte a jelenlétét annak érdekében, hogy a menekültek eljussanak a görög sziget legfőbb városába, Mytilene-be. Több anyuka is aggódik a helyzet miatt, mivel nincs étel, és tej sem, amit a babáknak tudnának adni.

A tisztviselők korábban 4 hónapos vészhelyeztet hirdettek Lesbos szigetén, és további rohamrendőröket rendeltek a helyszínre. A migrációs minisztérium elmondta, minden szükséges lépést meg fognak tenni annak érdekében, hogy a veszélyeztetett csoportok és családok menedéket kapjanak. Ez azonban várhatóan a helyiek erős ellenállását fogja kiváltani.

A helyiek közül sokan el akarják kerülni mindezt, addig a migrációs minisztérium kompot küldött az emberek százai elszállásolására, mielőtt az Európai Bizottság alelnöke, Margaritis Schinas megérkezne a helyszínre a sziget körülményeinek ellenőrzése miatt.

Állítólag három hajó készül befutni a kikötőbe a legkiszolgáltatottabb kisgyermekes emberek ezrei elszállásolására, de ezzel még mindig több ezren maradnának a szabad ég alatt.

Egy neve elhallgatását kérő kormánytisztviselő azt mondta, hogy a menekültek hajókra menekítése nem lenne biztonságos megoldás, és rossz üzenetet küld azoknak a menekülteknek, akik el akarják hagyni Lesbost. A vizsgálatok már zajlanak, hogy szándékos gyújtogatást történt-e, miután egy fertőzés után megkezdték a teszteléseket és az elszigeteléseket, ami először 35 menekültet érintett.

Franciaországban bekövetkezhet, amitől eddig nagyon tartottak

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.

Már tudni, milyen edzőt keres a Ferencváros Sztankovics helyére

Sztankovics hirtelen távozása miatt a Ferencváros nehezebb helyzetbe került, de van kikből meríteniük, és lehetséges, egy sokkal nagyobb név ül majd a kispadon.