Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Óriási a tömeg Ferihegyen a globális informatikai hiba miatt (videó)

Ferihegyen is küzdenek az elemekkel, jelenleg hatalmas a tömeg, ráadásul csúcsidőben, amikor az emberek nyaralni mennének.

...svg content...Fotó: Facebook/Budapest Airport
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, a globális informatikai probléma miatt a Wizz Air is fontos kéréssel fordult az utasokhoz. Egyelőre annyit tudni, hogy a globális informatikai hiba miatt több légitársaság utasfelvételre használt rendszere leállt, ami miatt járatkésésekre, torlódásra és jelentősen megnövekedett várakozási időre kell számítani, többek között a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is.

Nemzetközi hírügynökségek jelentése szerint világszerte informatikai hiba akadályozza repülőterek, légitársaságok, vasutak, bankok és más nagy rendszerek működését, egyebek közt fennakadások vannak az összes spanyol repülőtéren, a berlini és az amszterdami repülőtéren, a legnagyobb brit vasúttársaságnál, a brit Sky tévétársaságnál, továbbá számos ausztráliai és új-zélandi vállalatnál – írja az MTI. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

A Budapest Airport közölte, a Liszt Ferenc-repülőtéren a probléma a Eurowings, a Ryanair, a Turkish Airlines és a Wizz Air járatait érinti, több légitársaság az utasfelvétel manuális elvégzése mellett döntött. A földi kiszolgáló vállalatoktól kapott információk alapján a Budapest Airport hangos bemondás útján tájékoztatja az utasokat, a helyszínen várakozóknak vizet biztosít.

A Budapest Airport arra kéri az induló utasokat, ha rendelkeznek vonalkóddal vagy QR-kóddal ellátott beszállókártyával, illetve elvégezték a poggyászfeladást, vagy csak kézipoggyásszal utaznak, közvetlenül a 2A terminálra lépjenek be, és menjenek az utasbiztonsági ellenőrzéséhez. A további torlódások elkerülése érdekében azt is kérik, hogy az utasok kísérő nélkül lépjenek be a terminálépületbe.

Az RTL videót is közölt a hatalmas tömegről, miután a repülőtéren nem működött a poggyászfelvevő rendszer. Kézzel írják át egyenként a csomagokat, majd azt követően viszik le a gépekhez a csomagokat. Sőt, a tömeg már akkora méreteket ölt, hogy a bejárati ajtóig áll a sor.

Liner/MTI

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.