Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Joe Biden hazugságokkal vádolja Donald Trumpot, és nem lép vissza

Nem sokáig tartott a „jó viszony” Joe Biden és Donald Trump között, az amerikai elnök hazugságukkal vádolja riválisát.

...svg content...Fotó: Az újraválasztásáért küzdõ Joe Biden demokrata párti amerikai elnök kampányol a detroiti Renaissance középiskolában 2024. július 12-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/AP/Carlos Osorio
Észak-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Donald Trump hétfőn bejelentette az alelnökét, aki meglepő módon egy 39 éves politikus. Az utolsó pillanatokban, fia nyomására dönthetett így az USA volt elnöke, aki túl van az első nyilvános megjelenésén az ellene elkövetett merénylet után, amit túlélt.

Közben Joe Biden is ismét interjút adott, és hazugságokkal vádolja Trumpot, akivel a lehető leghamarabb akart beszélni a merénylet után. Biden szerint Trump rendszeresen használ lázító retorikát, és többször hazudott a múlt havi televíziós vitájuk alatt. Mindezt egy nappal azután sikerült mondania, hogy felszólította az amerikai népet, csökkentsék a politikai túlfűtöttségüket a Trump elleni merénylet nyomán.

Az NBC-nek adott interjújában kitért arra is, hibát követett el Trumppal szemben, és arra kéri az embereket, koncentráljanak arra, amit a riválisa csinál, azokra az általa hazugságoknak mondott dolgokra, amiket a vita alatt mondott. Biden nem érti, hogy erről miért nem beszél a sajtó, miközben az ő gyenge teljesítményét sokszorosan felnagyították.

Fogyatkoznak Biden támogatói

Úgy érzi, a fókuszt át kell helyezniük róla és a gyenge teljesítményéről Trumpra. „Egy dolgom van, mégpedig az, hogy legyőzzem Donald Trumpot. Befejeztük a vitát. Itt az ideje annak, hogy a céltábla közepére helyezzem Trumpot.” Ugyan Biden továbbra sem hajlandó visszalépni, szerinte az emberek kérdései jogosak az életkorával kapcsolatosan.

A Reuters a cikkében megemlíti, Biden megint felhívta arra a figyelmet, ami 2021 januárjában történt a Capitoliumnál a választásokat követően. „Nem én vagyok az a fickó, aki azt mondta, diktátor akarok lenni az első naptól kezdődően. Nem én vagyok az a fickó, aki nem volt hajlandó elfogadni a választás eredményét.”

Arra is fény derült, hogy Biden szeptemberben ismét vitába szállhat a nyilvánosság előtt Trumppal, illetve két hete nem beszélt Barack Obama volt elnökkel, akinek egykor az alelnöke volt. Már Obama is azon a véleményen van, hogy Bidennek vissza kell lépnie, mert így nem lesz esélyük a választásokon. Az elnök ugyanakkor nem mondta azt, hogy nagyobb támogatást szeretne kapni tőlük, csupán annyit, hogy a kezdetektől fogva segítettek neki.