Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,13 Ft
Euró
394,00 Ft
Font
468,09 Ft
Bitcoin
60,684 $

Több mint 20 lőfegyverrel rendelkezik a Trumpot meglövő férfi apja

A hatóságok nyilvántartása szerint több mint 20 lőfegyverrel rendelkezik a Trump-gyűlésen történt lövöldözés gyanúsítottjának apja.

...svg content...Fotó: Rendőrök és a sajtó munkatársai várakoznak a Donald Trump korábbi amerikai elnök elleni merénylet elkövetője otthonának közelében a pennsylvaniai Bethel Parkban, Pittsburgh egyik külvárosában 2024. július 14-én. A 20 éves Thomas Matthew Crook nem messze lakott a végzetes kampányesemény helyszínétől. MTI/EPA/David Maxwell
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Egy névtelenséget kérő forrás arról tájékoztatta a CNN-t, hogy Thomas Matthew Crooks édesapjának nevén több mint húsz legálisan vásárolt lőfegyver szerepel a hatósági nyilvántartásban. Mindez akkor derült ki, amikor a tragikus esemény után a nyomozók alaposan átvizsgálták a gyanúsított hátterét és családi körülményeit.

A nyomozás során a hatóságok egy átjátszó eszközt is találtak az elkövető testén, ami további kérdéseket vetett fel az eset előkészítésével kapcsolatban. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

A gyanúsított járművének átkutatásakor egy távirányítót és vezetékeket fedeztek fel, amelyek egy fémdobozhoz vezettek. A Butler Farm Show területén megtalált Hyundai Sudan csomagtartójában talált doboz feltehetően robbanóanyagot tartalmazott.

A nyomozók azt próbálják megállapítani, hogy a gépkocsiban talált, feltehetően távirányítóval működtethető robbanószerkezet része volt-e egy átfogóbb merénylettervnek, ám egyik elméletük szerint az elkövető a robbanóanyagot csupán figyelemelterelésre szánhatta.

A hatóságok feltételezése szerint a robbanás célja az lehetett, hogy a biztonsági személyzet figyelmét és erőforrásait elvonja a lövész pozíciójától, azonban az elkövető tervei felborulhattak, amikor helyi lakosok észrevették, és egy rendőr megpróbálta megakadályozni, hogy feljusson a tetőre. Mindez arra kényszeríthette, hogy felgyorsítsa akcióját, és kihagyja a figyelemelterelő robbantást.