Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,16 Ft
Euró
394,02 Ft
Font
467,74 Ft
Bitcoin
58,143 $

Joe Biden szerint nem ismerik Donald Trump merénylőjének indítékát

Az amerikai elnök arra kéri az embereket, várják meg az FBI vizsgálati eredményeit, mert jelenleg nagyon sok a kérdőjel a Donald Trump elleni merénylettel kapcsolatban.

...svg content...Fotó: Mesterlövészek lövéseket adnak le a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án, miután a rendezvényen Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszéde közben lövések dördültek. A politikus a jobb fülén megsérült, de védőgyűrűben a saját lábán hagyta el a pódiumot. A támadásban egy néző azonnal meghalt, miután fejbe lőtték, ketten pedig életveszélyesen megsebesültek. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Trump elleni gyilkossági kísérletként kezeli az ügyet. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok. MTI/AP/Gene J. Puskar
Észak-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ami már biztos, hogy átfogó vizsgálatok alá vetik a titkosszolgálatot, miután több súlyos biztonsági kérdés is felvetődött, amikre válaszokat várnak. Joe Biden amerikai elnök hálás azért, hogy Trump életben maradt, aki az ellene elkövetett merénylet ellenére nem pihen, folytatja a programját vasárnap.

Ugyan már sok minden került nyilvánosságra a 20 éves merénylőről, aki magányos farkasként követte az akcióját, többek között az sem ismert, mi lehetett az indítéka. Emiatt a család teljes átvilágításon eshet át, és mindenkit kihallgatnak, akik közel állhattak a merénylőhöz. Mivel lelőtték a támadás során, nemcsak felelősségre nem lehet vonni, hanem az indítéka sem ismert. Soron kívül Lassan, de biztosan naposra fordul a borongós időjárás kedden, csak elszórtan lehetnek záporok

Emiatt Biden arra kéri az embereket, hogy ne tegyenek óvatlan feltételezéseket, és hagyják, hogy az FBI végezze a dolgát, akik a nyomozásért felelősek. Az elnök kiemelte, még nincs információjuk a lövöldöző indítékáról, ugyanakkor tudják, ki ő. Noha az FBI szerint hónapokig is eltarthat a vizsgálat, Biden arra utasította a szerveket, alaposan és gyorsan járjanak el.

A CNN azt írja, Biden biztosította a titkosszolgálatot és az FBI-t, illetve mindenkit, aki részt vesz a nyomozásban, minden szükséges erőforrást megkapnak azért, hogy pont kerüljön az ügy végére.