Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,57 Ft
Euró
394,13 Ft
Font
468,11 Ft
Bitcoin
61,604 $

Megölték Donald Trump merénylőjét

Már nincs életben az a fegyveres, aki Donald Trumpra lőtt a szombati nagygyűlésen, ami az egész országot megrázta.

...svg content...Fotó: Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét (takarásban) a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei védik a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védőgyűrűben a saját lábán hagyta el a pódiumot. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/AP/Evan Vucci
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Donald Trumpnak nagy szerencséje volt, hogy csak fülén érte a lövés. Alig pár centivel beljebb már nagyon súlyos sérüléseket szenvedhetett volna. Egyelőre tisztázatlan, mekkora kaliberrel tüzeltek a volt elnökre, aki jól van, nem szenvedett életveszélyes sérüléseket.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is hamar reagált a lövöldözésre, amit egyre többen merényletként kezelnek. Orbán Viktor magyar miniszterelnök szintén megszólalt az incidens kapcsán, és imádkozik Trumpért. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

Korábban arról jelentettek, hogy a lövöldözőt semlegesítették, aki valószínűleg már nincs életben. A CNN a kerületi ügyészre hivatkozva közölte, a fegyveres támadó életét vesztette, akivel a titkosszolgálat emberei végeztek. Úgy tudni, hogy egy másik személy is meghalt, aki a helyszínen tartózkodott.

Három bűnüldözői forrás is megerősítette, a lövöldöző ugyan ott volt nem messze Trumptól, a lövéseket nem közvetlen közelről adta le. Kiderült ugyanis, hogy a nagygyűlés helyszínén kívülről lőtt a támadó. Arról beszélnek, hogy egy tetőn volt az incidens idején, akit mesterlövészként tartanak nyilván, bár az ezzel kapcsolatos részletek nem világosak.