Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Elrendelte az orosz bíróság Julija Navalnija letartóztatását

Moszkvai bíróság letartóztatási parancsot adott ki Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető özvegye ellen.

...svg content...Fotó: Julija Navalnaja, Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus özvegye (j) beszédre érkezik az Európai Parlament (EP) strasbourgi épületébe 2024. február 28-án, az EP plenáris ülése idején. Navalnij február 16-án, 47 éves korában hunyt el egy szibériai börtönben. MTI/EPA/Ronald Wittek
Külföld

Kiss László

Szerkesztő

Az orosz állami média szerint Julija Navalnija ellen szélsőséges tevékenységgel kapcsolatos vádakat emeltek, ugyanis a TASZSZ hírügynökség beszámolója alapján a vádak „szélsőséges szervezetben való részvételre” vonatkoznak.  A vádak feltehetően kapcsolatban állnak egy 2021 júniusi bírósági határozattal, amely három Navalnijhoz köthető szervezetet „szélsőségesnek” minősített és betiltott.

Az elmúlt évtized legjelentősebb orosz ellenzéki vezetőjének tartott Alekszej Navalnij februárban hunyt el egy sarkvidéki börtönben. Az orosz hatóságok szerint halálát természetes okok idézték elő, amikor 19 éves börtönbüntetését töltötte. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Özvegye azonban Vlagyimir Putyin orosz elnököt vádolja férje meggyilkolásával. A letartóztatási parancsra reagálva Navalnija a közösségi médiában közzétett üzenetében hangsúlyozta: „Putyin gyilkos és háborús bűnös, börtönben a helye, és nem valamely kényelmes hágai cellában tv-vel, hanem Oroszországban, ugyanolyan kolónián és ugyanolyan kétszer három méteres cellában, amilyenben Alekszejt megölte”.

A moszkvai bíróság döntése értelmében elrendelték Navalnija őrizetbe vételét és körözést adtak ki ellene, ami azt jelenti, hogy amennyiben a jelenleg külföldön tartózkodó Navalnija orosz földre lépne, azonnal letartóztatnák.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.