Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Orbán Viktor szerint Európának is háborús politikája van

Úgy véli, az uniónak el kellene szakadnia az Egyesült Államoktól és önálló politikát kellene folytatnia, a két háborús fél fő áldozata ugyanis „az európai gazdaság és az európai lakosság”.

...svg content...Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök először Kijevbe, majd Moszkvába utazott, ahonnan Pekingbe, majd Washingtonba látogatott el az általa csak „békemissziónak” nevezett körút során. Nemrégiben interjút adott, amelynek során kiemelte, egyetlen komolyan vehető ember sem gondolja azt, hogy Oroszország megtámadja a NATO-t. „Ismerem az oroszokat. Mások, mint mi” – mondta.

„Más a történelmük, más a kultúrájuk, mások az ösztöneik és a hozzáállásuk is. Viszont racionálisak” – fogalmazott. Nemrégiben pedig a német Bild lapnak is interjút adott, ebből szemlézett a Telex. A kormányfő úgy látja, hogy „a következő hónapokban a fronton rosszabbodni fognak a dolgok”, ezért látogatta meg pont most a konfliktusban érintett feleket.

Úgy véli, több fegyver van, az oroszok elszántabbak, így az összecsapások intenzitása és a halálos áldozatok száma is magasabb lesz, mint az utóbbi hét hónapban. Ezért szerinte most van itt az ideje, hogy „a háborús politikáról a béke politikájára” térjünk át. Orbán hangsúlyozta, hogy az ő célja a béke és a tűzszünet, ezért csak közvetítőként lép fel.

Ezáltal arról nem vitatkozik, hogy „kinek van igaza és kinek nincs”. De a miniszterelnök arra is kitért, miszerint most Donald Trump volt amerikai elnökben bízik, aki szerinte szintén „a béke embere”, s úgy látja, jót tenne a világpolitikának, ha visszatérne a Fehér Házba Trump, ezért igazán reménykedik a győzelmében.

Bár Orbán az interjúban Oroszországot visszafogottan bírálta, Európával már nem bánt annyira kesztyűs kézzel. „Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de Európának is háborús politikája van”. Szerinte az uniónak el kellene szakadnia az Egyesült Államoktól és önálló politikát kellene folytatnia, a két háborús fél fő áldozata ugyanis „az európai gazdaság és az európai lakosság”.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.