Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

22 éve eltűnt amerikai hegymászó maradványait találták meg Peruban

2002 júniusában jelentették be az 59 éves férfi eltűnését.

...svg content...Fotó: Unsplash
Dél-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A helyi rendőrség hétfői közlése szerint egy amerikai hegymászó, William Stampfl mumifikálódott holttestét találták meg, aki 22 évvel ezelőtt tűnt el a perui Huascarán-hegy megmászása közben. A beszámoló szerint 2002 júniusában jelentették be az 59 éves férfi eltűnését, akit lavina temetett maga alá.

A keresési és mentési munkálatok sajnálatos mód eredménytelenek voltak – teszik hozzá. A perui rendőrség szerint a globális felmelegedés miatti olvadás hozta felszínre a holttestet, amely viszonylag épen maradt, s ezzel együtt Stampfl ruhái és felszerelése is. Soron kívül Most fotóval üzent Magyar Péter Orbán Balázsnak

De az útlevelét is megtalálták a holmijai között, így a rendőrség azonosítani tudta a holttestet – derül ki a South China Morning Post beszámolójából. Múlt hónap elején azt is megírtuk, hogy halálra zúzta magát egy hegymászó az Alpokban.

Mint kiderült, az Alpok hetedik legmagasabb hegycsúcsán történt a halálos baleset, melynek áldozata egy 35 éves hegymászó. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy Suhajda Szilárd felesége szerint nem hozhatják le férje testét a Mount Everestről.