Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,007 $

Kína támogatja, hogy minél nagyobb számban jöjjenek Magyarországra a kínai turisták

Kína egy rendkívül fontos szövetséges Magyarország számára, ami által minden eddiginél több kínai turista látogathat az országba.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Hszi Csin-ping kínai elnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Pekingben 2024. július 8-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Ázsia
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor pár órával ezelőtt érkezett meg Kínába. Pekingben landolt a magyar gép a kormányfővel és az őt követő delegációval, kiegészülve Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel. Szijjártó számos alkalommal járt már Kínában, erősítvén a gazdasági kapcsolatokat, amik kiemelten fontosak.

A jó magyar-kínai kapcsolatok tették lehetővé azt is, hogy Magyarország az elsők között kapjon vakcinákat a koronavírus elleni harcban. Emlékezhetünk az érkező vakcinákra, amik sok emberi életet menthettek meg, és azóta sok új megállapodást kötött a két ország egymással.

Orbán Viktor a béke missziójának következő állomásaként utazott el Kínába. Rendkívül fontos évek állnak a magyar gazdaság előtt, amiknek szerves része Kína, mely már egy kiterjesztett megállapodás részeként működik együtt a kormánnyal, erősítvén a kapcsolatokat.

Ez egy mindkét fél számára jövedelmező üzlet, és hiába vagyunk kisebb ország, Kína fontos partnerként teint ránk, miután Magyarország nem egy üzletágban ért el kiemelkedő sikereket, kezdve autógyártással, a különböző technológiai megoldásokkal.

A magyar-kínai gazdaság

A magyar-kínai gazdasági, kereskedelmi és beruházási együttműködés a következő évek során is biztos alapját fogja adni a gazdaság növekedésének – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Pekingben.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető jó hírnek nevezte, hogy a kínai állami vezetők támogatják a két ország gazdasági együttműködésének továbbfejlesztését, azt, hogy „a legmodernebb technológiai színvonalat képviselő munkahelyek tízezreit létrehozó, az autóipari forradalmat vezénylő kínai vállalatok továbbra is Magyarországra hozzák beruházásaikat”.

„A kínai vezetők támogatják azt, hogy a kínai turisták minél nagyobb számban jöjjenek Magyarországra, valamint támogatják azt is, hogy minél több magyar élelmiszeripari termék jelenjen meg a kínai piacon” – folytatta.

Aláhúzta: a kínai vállalatok jelenleg 6400 milliárd forintnyi beruházást hajtanak végre hazánkban, ezek mintegy 25 ezer új munkahelyet hoznak létre közvetlenül, és ezzel Magyarországot a globális autóipari forradalom és technológiai megújulás egyik világszintű központjává teszik.

Szijjártó Péter közölte, hogy ezek a nagy autóipari beruházások garanciát jelentenek a magyar gazdaság gyors növekedésére a következő években is. A miniszter arra is kitért, hogy a koronavírus-járványt követően a kínai turisták újból nekiindultak a világnak, az idegenforgalom újjáéledt a kelet-ázsiai országból, és ebből Magyarország is sokat profiál.
Üdvözölte, hogy nyártól immár heti huszonegy közvetlen légijárat fogja összekötni Budapestet hét kínai várossal.

A miniszter tudatta, hogy a közép-európai államok közül Magyarország rendelkezik a legtöbb kínai exportengedéllyel az élelmiszeripari és mezőgazdasági termékekre vonatkozóan.

„És most újabb megállapodások állnak kidolgozás alatt, ráadásul a sertés- és baromfihús exportját újra lehetővé tevő megállapodásról is tárgyalunk, a technikai részletek kitárgyalása van csak hátra” – húzta alá. „Összességében elmondható tehát, hogy a magyar-kínai gazdasági, kereskedelmi és beruházási együttműködés a következő években is biztos alapját fogja adni a magyar gazdaság növekedésének”

Liner/MTI

Videón a Vinicius Junior hatalmas gólja a Real Madrid meccséről

Rendesen elsült V. Junior lába a Villarreal elleni spanyol bajnokin, amiből a forduló gólja is lehet, és egyúttal nagyon fontos is volt.