Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,149 $

Benyújtotta lemondását Gabriel Attal, Franciaország miniszterelnöke

Bejelentette lemondási szándékát Gabriel Attal, Franciaország miniszterelnöke, miután pártja elvesztette többségét a parlamentben.

...svg content...Fotó: EPA/VALENTINA CAMU
Európa

Kiss László

Szerkesztő

A választások második fordulójának előzetes eredményei szerint a baloldali Új Ökológiai és Szociális Népszövetség (NUPES) szerezte meg a legtöbb szavazatot, ami komoly kihívást jelent a kormányzó párt számára.

„Politikai táboromnak ma este nincs többsége”, jelentette ki Attal, utalva a választási eredményekre. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

A miniszterelnök közölte, hogy holnap reggel nyújtja be hivatalosan lemondását Emmanuel Macron elnöknek, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a szükséges ideig ellátja feladatait.

A lemondás bejelentése várhatóan további politikai tárgyalásokat indít el Franciaországban, ahol a választások második fordulója komoly meglepetéseket tartogatott. Az előzetesen befutónak vélt Nemzeti Tömörülés az exit-poll adatok szerint csak a harmadik helyre szorult, míg Emmanuel Macron „Együtt!” nevet viselő pártja a második helyre futhat be.

Visszautasítja a gyalázkodást, a fenyegetést a közmédia Magyar Péter beszéde után

Az MTVA hivatalos közleményben tagadta Magyar Péter állításait.