Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Erdogan kiakadt, szerinte politikai döntéssel sújtották a török válogatottat

Az Európa-bajnokság negyeddöntőjében Hollandia ellen elszenvedett vereség után Törökországban élénk vita bontakozott ki a UEFA Merih Demirallal kapcsolatos döntése miatt.

...svg content...Fotó: Török szurkolók a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Ausztria-Törökország mérkőzést nézik a dortmundi szurkolói zónában 2024. július 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Ázsia

Kiss László

Szerkesztő

Mint ismert, Demiral a bizonyos körökben szélsőséges csoportként számon tartott Szürke Farkasok szimbólumával ünnepelt az Ausztria elleni mérkőzésen szerzett gólja után, amiért az UEFA kétmeccses eltiltást szabott ki rá. A török vezetés szerint a lépés túlmutat a sport keretein, és politikai indíttatású.

Recep Tayyip Erdogan török elnök Berlinből hazatérve úgy fogalmazott, véleménye szerint a UEFA elhamarkodottan hozott ítéletet, amely árnyékot vetett a mérkőzésre. „Őszintén szólva a Merihre kiszabott kétmeccses eltiltás komoly árnyékot vetett a bajnokságra. Ezt lehetetlen megmagyarázni, ez egy tisztán politikai döntés”, hangsúlyozta Erdogan. Soron kívül Így változik a boltok nyitvatartása október 23-án

A török szurkolók körében is nagy felháborodást keltett Demiral eltiltása, ezért a hollandok elleni mérkőzésen a lelátókon számos Szürke Farkasok jelkép és Demiral-fotó volt látható, hogy kifejezzék szolidaritásukat a játékossal.

A török politikai élet más szereplői is megszólaltak az ügyben, Devlet Bahceli, a Török Nemzetgyűlés elnöke például egészen odáig ment, hogy Törökországnak tiltakozásuk jeleként valójában nem is kellett volna pályára lépnie a hollandok ellen.

Deutsch Tamás: vérlázító provokációra készülnek Gyurcsányék

Deutsch Tamásnál többszörösen betelt a pohár Gyurcsány Ferencék miatt, szerinte megint hazudnak reggel, éjjel meg este.

Meglepően sokan kihagyják a kézmosást mosdóhasználat után

Emellett az is valószínűsíthető, hogy azok közül, akik kezet mosnak WC után és ebéd előtt, sokan nem figyelnek oda az alaposságra sem.

Szarvast gázoltak Piliscsabánál, kocsi alá került az állat

Súlyos baleset történt Piliscsabánál, ahol két gépkocsi is érintett volt egy szarvas elgázolásában, aki minden bizonnyal nem élte túl az ütközést.